Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


Algemeen

CONCERTMEESTER BERLINER PHILHARMONIKER GEEFT MASTERCLASS

Thomas Brandis, concertmeester van de Berliner Philharmoniker, geeft op 3, 4 en 5 maart een masterclass voor vioolleerlingen van de Jong Talent-klas (in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar) van het Utrechts Conservatorium. De masterclass is vrij toegankelijk voor toehoorders en vindt plaats in het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen, Mariaplaats 27 te Utrecht.
Op zondag 5 maart vindt er een slotconcert plaats, waarop de deelnemers aan de masterclass zich presenteren. Ook dit concert is vrij toegankelijk.

Thomas Brandis is een van de meest vooraanstaande duitse violisten. Na zijn studie bij Max Rostal werd Thomas Brandis concertmeester van de Berliner Philharmoniker. Daarnaast trad hij veelvuldig solistisch op, met dirigenten als Herbert von Karajan, Carl Bohm, Joseph Kleibert, Georg Solti en Eugen Jochum. In 1976 richtte Thomas Brandis het Brandis Quartett op, dat sindsdien over de hele wereld is opgetreden, en talrijke CD-opnames maakte. Sinds 1983 is Thomas Brandis verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Berlijn, hij geeft masterclasses over de hele wereld en is jurylid van vele internationale concoursen.

backtopnext

Compiled by the Office for Public Relations and Marketing of the HKU: PRM.
Comments to the Webmaster of the Computer Centre HKU: webmaster@kmt.hku.nl.
URL: https://www.hku.nl/perl/persbericht/index.cgi

Deel: ' Concertmeester Berliner Philharmoniker geeft masterclass '
Lees ook