CONCORP BV

CONCORP spreidt haar vleugels uit naar Zweden

Best,23 mei 2002


Op 18 april jl. is het Zweedse zoetwarenbedrijf Aroma A/B toegetreden tot de Concorp Groep. Aroma A/B legt zich sinds 1921 toe op de productie van drop en suikerwerk artikelen en haalde in 2001 een omzet van 70 miljoen SEK. Er werken 45 personen.
Aroma A/B zal als zelfstandige business unit binnen Concorp verantwoordelijk blijven voor de productie en verkoop op de Zweedse markt.
Synergievoordelen zullen vooral voortkomen uit inkoop en R&D.

Dochteronderneming Van Slooten B.V. van de Concorp Groep (producent van Autodrop) investeert dit jaar 2 miljoen Euro om een verdubbeling van de capaciteit te realiseren.
Een compleet nieuwe productielijn voor drop zal worden geïnstalleerd bestaande uit een kooklijn en een gietmachine.
Bovendien wordt de capaciteit om drop te drogen vergroot. De realisatie is reeds gestart, de oplevering wordt in januari 2003 verwacht. Van Slooten is sinds 1987 in Jirnsum gevestigd en kent een continue groei in haar afzet van Autodrop en Oldtimers.

Concorp is met dochter Nedan Zoetwaren B.V. een belangrijke speler op de Nederlandse zoetwarenmarkt. Bekende merken die naast Autodrop en Oldtimers via Nedan hun weg naar de Nederlandse handel vinden zijn: Freedent, Fisherman s Friend, Ricola en Schuttelaar producten. Doel is om na CSM de 2e speler op de Nederlandse markt te worden.

Concorp B.V. is een zelfstandig, internationaal opererend bedrijf. Core Business is de ontwikkeling, marketing en distributie en verkoop van merken in zoetwaren.
Concorp biedt werkgelegenheid aan ruim 240 mensen op de diverse locaties. De totale omzet van het bedrijf bedraagt ruim 70 miljoen Euro. Concorp biedt:
complete marketing en distributie service in het food- en impuls kanaal
excellence in merchandising
state of the art automatisering, logistiek
eigen productiefaciliteiten

Voor verdere informatie:
Concorp B.V.
U.O. Ebbens
De Waal 40d, 5684 PH Best
tel 0499-367610

23 mei 02 12:36

Deel: ' CONCORP spreidt haar vleugels uit naar Zweden '
Lees ook