Gemeente Utrecht

Condelanceregister voor Amerika

Vanaf vrijdagmorgen, 14 september, kan in het stadhuis van Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, het condoleanceregister worden getekend voor de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten. Ook de komende dagen ligt het register ter tekening in het stadhuis gedurende de openingstijden.

Vrijdag zullen, in het kader van de rouwdag die de Europese Unie heeft afgekondigd, de vlaggen van de openbare gebouwen halfstok hangen. De burgemeester verzoekt iedereen om gehoor te geven aan de oproep van de minister president om om 12 uur drie minuten stilte in acht te nemen. De Salvatorklok van de Domtoren luidt van 11.55 tot 12.00 uur.

Aan het begin van de gemeenteraad vanmiddag zei de burgemeester, namens de raad, diep geschokt te zijn door de afschuwelijke gebeurtenissen in Amerika. "Een intens gevoel van medeleven gaat uit naar de slachtoffers, hun nabestaanden en de bevolking van Amerika", aldus de burgemeester .

De gemeenteraad zond een bericht aan de Amerikaanse ambassadeur in ons land om dit medeleven ook via hem over te brengen.

Utrecht, 13 september 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Condelanceregister stadhuis Utrecht voor Amerika '
Lees ook