Gemeente Maassluis

28-5-2002

Condoleanceregister Pim Fortuyn aangeboden

In de gemeente Maassluis hebben, net als in heel Nederland, vele mensen de behoefte gevoeld uiting te geven aan een geschokt rechtsgevoel naar aanleiding van de aanslag op Pim Fortuyn, lijsttrekker van de Lijst Pim Fortuyn, op 6 mei in Hilversum.

De gemeenteraad van Maassluis heeft daarom besloten om vanaf 8 mei 2002 een condoleanceregister in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek neer te laten leggen waarin bezoekers hun reactie op de aanslag op de heer Fortuyn konden geven. Op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaart lag het condoleanceregister in de bibliotheek aan de Uiverlaan. Zeer velen hebben gebruik van deze gelegenheid gemaakt om hun reactie te geven en hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

Op vrijdag 17 mei biedt de heer Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, condoleanceregisters vanuit heel Nederland aan aan vertegenwoordigers van de familie Fortuyn. Ook het condoleanceregister dat in het stadhuis van Maassluis heeft gelegen wordt bij deze gelegenheid aan de familie Fortuyn overhandigd.

In eerdere publicaties is aangekondigd dat tot en met vrijdag 17 mei de gelegenheid zou bestaan om in het stadhuis van Maassluis het condoleanceregister te tekenen. Die mogelijkheid blijft dan ook bestaan. De reacties die donderdagmiddag 16 mei en vrijdag 17 mei zijn opgeschreven, zullen worden nagezonden.

Deel: ' Condoleanceregister Pim Fortuyn Maassluis aangeboden '
Lees ook