Gemeente Rotterdam

Internationale conferentie diversiteit in economisch perspectief

Het programma Veelkleurige Stad van de gemeente Rotterdam houdt 30 en 31 augustus de internationale conferentie 'Diversiteit in Economisch Perspectief', over strategie, beleid en praktijk van diversiteit in het bedrijfsleven. Met deze conferentie wil de gemeente Rotterdam invulling geven aan haar visie dat de diversiteit van de samenleving benut kan worden voor de economische ontwikkeling van de stad.

Nederland vertegenwoordigt steeds meer verscheidenheid in culturen en leefstijlen die in toenemende mate wordt ontdekt door het bedrijfsleven. De diversiteit van de samenleving is een economische bron. Bedrijven en organisaties spelen steeds meer hierop in. Het biedt kansen bij het werven van personeel, ontwikkeling van marktsegmenten, keuze van distributiekanalen en de keuze van toeleveranciers. Hoe worden die kansen herkend en benut? De conferentie vindt plaats in Rotterdam als veelkleurige stad met een internationale business positie.

De tweedaagse conferentie geeft een aanzet tot nieuwe netwerken en bundeling van kennis en expertise op het gebied van diversiteit. De inleidingen, workshops en paneldiscussies geven actuele inzichten over de mogelijkheden van diversiteit voor de economie. Verschillende experts uit binnen- en buitenland spreken over onderwerpen zoals etnomarketing, internationale handel, maatschappelijk ondernemen, onderwijs en ICT.

Burgemeester Opstelten verzorgt 30 augustus om 10.00 uur een inleiding over 'diversiteit, ondernemerschap en de rol van de overheid'. Prof. W.G. Ouchi, professor of management en decaan aan de Anderson University, UCLA California, geeft een inleiding over 'diversiteitbeleid als leidend principe in economische processen'. Aan deze conferentie nemen verschillende partijen uit binnen- en buitenland deel.

Deel: ' Conferentie over economische ontwikkeling Rotterdam '
Lees ook