Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Conferentie over productiviteit, innovatie en hoogwaardige bedrijvigheid
Nummer: 548

Datum: 14-05-2004


Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Economische Zaken en The Conference Board.


Met het oog op het Nederlandse voorzitterschap van de EU in de tweede helft van dit jaar en de toetreding van 10 nieuwe Europese lidstaten organiseren het ministerie van Economische Zaken en The Conference Board op 22 en 23 juni in Amsterdam een internationale conferentie over productiviteit, innovatie en hoogwaardige bedrijvigheid: Productivity, Innovation and Value Creation Conference, exploiting the opportunities for faster growth. Hoofdthema is: wat is er mogelijk in dit cruciale stadium van de Europese Unie, zowel op bedrijfsmatig als politiek niveau, om de bedrijfsresultaten te verbeteren en van Europa de meest concurrerende economie te maken zoals was afgesproken bij het opstellen van de Lissabon-agenda? Op de conferentie zullen economische en demografische trends en beleidslijnen en voorbeelden uit de praktijk, die productiviteitsgroei en innovatie kunnen ondersteunen, aan de orde komen.
Sprekers op de conferentie zijn onder andere minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst, economisch adviseur van de Europese Commissie André Sapir, Martin Baily van het Institute for International Economics in Washington en Gail Fosler, executive vice-president van The Conference Board. De conclusies van deze conferentie zullen worden gepresenteerd tijdens de Informele Raad voor het Concurrentievermogen op 2 en 3 juli in Maastricht.
Tijdens de conferentie zullen de resultaten van een nieuw onderzoek, Fostering Productivity: Patterns, Determinants and Policy Implications worden gepresenteerd.

Deel: ' Conferentie over productiviteit, innovatie en hoogwaardige bedrijvig.. '
Lees ook