Confronterende aanpak gekozen voor beter zelfbeeld Nederlandse meisjes


Lifecoach Vilna van Betten is hét gezicht van het Self Esteem-programma van Dove om in Nederland het zelfbeeld van meisjes te verbeteren: ’Vilna zet zo’n meisje voor een volle zaal zó op de weegschaal …!’

AMSTERDAM, DEN HAAG, 20121204 -- Vergeleken met het wereldwijde beeld dat meisjes van zichzelf hebben, zijn Nederlandse meisjes extreem kritisch over hun uiterlijk, zo blijkt uit onderzoek van Dove. Omdat dit zelfbeeld vaak ervoor zorgt, dat meisjes niet de dingen doen die ze echt willen wordt een Self-Esteem programma opgestart om 750.000 meisjes te bereiken hun zelfbeeld te verbeteren. Vanwege haar confronterende stijl en zeer goede resultaten is de bekende lifecoach Vilna van Betten gevraagd om voor deze landelijke campagne de komende jaren het gezicht te zijn.

Kritiek weerhoudt meisjes   ervan leuke dingen te doen
Vergeleken met het wereldwijde beeld dat meisjes van zichzelf hebben, zijn Nederlandse meisjes extreem kritisch over hun uiterlijk, zo blijkt uit onderzoek van Dove. Wereldwijd zegt 49% van de meisjes dat zij het meest kritisch zijn over zichzelf, in Nederland ligt dit percentage met 72% aanzienlijk hoger. Nederlandse meisjes kunnen zich door hun kritische, vaak negatieve zelfbeeld laten weerhouden dingen te doen die ze leuk vinden. 

Vilna van Betten wordt   het gezicht van een landelijke campagne
Hiertoe   heeft Dove een Self-Esteem programma ontwikkeld, waarmee zij de komende 3   jaar 750.000 meisjes willen bereiken om hun zelfbeeld te verbeteren. Hét   gezicht van de campagne is lifecoach Vilna van Betten, die bekend geworden is   vanwege haar resultaatgerichte en confronterende stijl. Vilna over haar   cruciale rol in het slagen van het programma: ‘Door mijn ervaring in mijn seminars   weet ik, dat voor groei vanuit vertrouwen de acceptatie wie je bent een   noodzakelijke voorwaarde is. Dit is voor volwassenen zo, maar juist ook voor   pubers. Pas als ze letterlijk in de spiegel durven kijken en de confrontatie   aangaan met hun onzekerheden, kunnen ze de eerste stappen zetten voor   acceptatie. En vanaf dan hoeft hun kritische zelfbeeld ze niet meer te   belemmeren om leuke dingen te blijven doen. Met pubers is dit een geweldig   proces, juist omdat ze elkaar uiteindelijk hierin heel graag willen helpen en   aanmoedigen’.

Achtergrond en   kennismaken met Vilna van Betten
Vilna   van Betten is begonnen op een montessorischool waar ze zowel als leraar en   kindercoach, als in het management een belangrijke rol heeft vervuld. Gericht   op het vergroten van kwaliteit van het leven, heeft ze jaren later het   onderwijs ingeruild voor haar passie: het inspireren van zoveel mogelijk   mensen om vanuit eigen kracht hun leven te optimaliseren. Zij geeft hier   inmiddels concreet invulling aan als directeur van 2 bedrijven florerende  bedrijven: Health Care Center, Corpus Mens, waar samen met haar vele mensen   werkzaam zijn als coach en trainer en Vilna.nl,   Academy for Lifequality & Lifecoaching, van waaruit ze inmiddels met haar   seminars duizenden mensen heeft geïnspireerd.

Wie Vilna met haar sidekick cabaretier Coen Jutte zelf aan het werk wil zien is van harte welkom op zondag 9 december van 11.00 tot 13.00 uur (inloop 10.30 uur) in NH Hotel te Zoetermeer. Dan organiseert zij het introductie-seminar Brainpower. Zie verder www.vilna.nl


Deel: ' Confronterende aanpak gekozen voor beter zelfbeeld Nederlandse meisjes '
Lees ook