persberichten, het laatste nieuws

PERSBERICHT

* 23 juli 2001;

Congestie bemoeilijkt bellen in het buitenland voor Dutchtone-klanten

Den Haag, 23 juli 2001 - Door overbelasting van netwerken van Dutchtone-partners in het buitenland zijn storingen ontstaan. Dutchtone-klanten die op vakantie zijn of om andere redenen in het buitenland verblijven kunnen daardoor problemen ondervinden bij het telefoneren. Een mogelijke oorzaak van de overbelasting is bulk-SMS, verzonden door een of meer andere operators.

Zaterdagmiddag werd een storing geconstateerd in het netwerk van een van de partnerbedrijven die het internationale telefoonverkeer voor de Dutchtone-klanten afhandelen. Er bleek sprake van overbelasting van het netwerk van het partnerbedrijf door intensief telefoonverkeer, niet in de laatste plaats het versturen van SMS. Een mogelijke oorzaak die op dit moment onderzocht wordt is het versturen van grote hoeveelheden SMS-berichten ineens ('bulk SMS') door een of meer andere operators.

Direct na de ontdekking is een technisch team aan de slag gegaan om de problemen op te lossen en internationaal belverkeer voor Dutchtone-klanten weer onbelemmerd mogelijk te maken. Dutchtone zal er bovendien op toezien dat de capaciteit van de netwerken van haar partnerbedrijven waar nodig wordt uitgebreid om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Congestie Dutchtone-klanten in het buitenland '
Lees ook