Universiteit Twente


99/15 11 februari 1999

Congres Ancient Civilisations opent in Olympische stijl

Mysteries van vandaag oplossen bij de Grieken en Romeinen

De invloed van de Griekse en Romeinse beschavingen doet zich nog dagelijks gelden in het moderne Europa. Hoe zit het eigenlijk met die geschiedenis? Gaat er ook niet iets mysterieus van uit? De internationale studentenvereniging AEGEE organiseert aan de Universiteit Twente van 19 tot en met 22 februari het congres 'Ancient Civilisations - Unfinished History, Unsolved Mysteries'. Terug naar de 'roots' van de beschaving, en dat in een zeer gevarieerd programma, waarin ook Asterix en Obelix figureren, en waarin een bezoek wordt gebracht aan de Romeinse nederzetting Xanten, vlak over de grens in Duitsland.

Een congres over oude beschavingen, georganiseerd aan een universiteit die voorop loopt met de nieuwste technologische ontwikkelingen: het is een unieke combinatie. En het is juist de invloed die deze oude beschavingen hebben op het Europa van vandáág, die de Twentse afdeling van AEGEE deed besluiten dit thema te kiezen voor haar congres.

Vier dagen lang staat de bezoekers een zeer gevarieerd programma te wachten. Zo zal het gaan over archeologie, maar ook over de waarheid achter Asterix en Obelix. En over de Olympische Spelen. Ook is er een drama workshop over Griekse mythologie. Rechtssystemen komen aan de orde, evenals de verzorgingsstaat toen en nu. De sprekers komen uit heel Europa, ondermeer van universiteiten van Cambridge en Keulen. AEGEE verwacht daarnaast veel collega-studenten uit andere Europese landen, waaronder het voormalig Oostblok.

Olympische opening

Op vrijdag 19 februari begint het congres met een welkomstwoord van burgemeester J. Mans van Enschede. Een receptie en een heuse openingsceremonie in Olympische stijl volgen. Hockeycoach Tom van 't Hek verleent zijn medewerking aan het spektakel.

Zaterdag en zondag zijn de echte congresdagen, met workshops en lezingen. Vanwege het internationale karakter is de voertaal Engels. Op zondag wordt afgesloten met een forum en een diner in de Griekse en Italiaanse restaurants in Enschede. Op maandag is er nog een excursie gepland naar Xanten in Duitsland, waar een Romeins dorp is herbouwd en ook de resten van een nederzetting zijn te zien.

Voor meer informatie en aanmelding: AEGEE Enschede, tel (053) 432 10 40

e-mail saec@student.utwente.nl. Of op Internet: https://www.student.utwente.nl/~aegee/ancient-civilisations/

Contactpersoon Voorlichting: ir. W.R. van der Veen tel (053) 489 42 44, e-mail w.r.vanderveen@veb.utwente.nl

© Universiteit Twente 1999

Deel: ' Congres 'Ancient Civilisations' opent in Olympische stijl '
Lees ook