Universiteit van Amsterdam


Congres bekijkt politiek door psychologische bril

De International Society of Political Psychology organiseert van zaterdag 17 juli tot woensdag 21 juli een congres voor politiek-psychologen. Sommige gasten, zoals Professor Jerrold M. Post van George Washington University, verwierven bekendheid met hun psychologische analyses van politieke leiders als Clinton, Gore en Mandela. Op het congres gaan politieke leiders uit de hele wereld dan ook veelvuldig onder het psychologische ontleedmes.

Ook conflictgebieden als Kosovo, Turkije, Noord-Ierland en het Midden-Oosten worden aan een nadere analyse onderworpen. Een onderwerp dicht bij huis vormt een symposium over de drugs-, prostitutie- en euthanasiepolitiek van Nederland. Oud staatssecretaris Aad Kosto zal spreken over het vluchtelingenbeleid in Nederland. Een miniconferentie gaat in op de macht van beeldspraak in de politiek

Het congres wordt gehouden in het Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam. De organisatoren van het congres zijn Dr. Christ'l de Landtsheer (Universiteit van Amsterdam, Communicatiewetenschap) en Prof. Bert Klandermans (Vrije Universiteit Amsterdam, Sociale Psychologie). Aanmelding en registratie kan via de website, of vanaf zondag ochtend om 8.00 uur in het Okura Hotel.

Informatie en aanmelding

Laatste wijzigingen: 14 juli 1999 - webmaster@uva.nl Bron: Bureau Voorlichting en Redactie

Zoekwoorden:

Deel: ' Congres bekijkt politiek door psychologische bril '
Lees ook