Congres ‘Oud worden doe je liever niet alleen’


HEERHUGOWAARD, 20150903 -- Oud worden in eenzaamheid – voor velen is het een schrikbeeld. Eenzame mensen lijden in stilte en worden vaak niet opgemerkt. Stichting Freecare uit Heerhugowaard (NH) merkt deze mensen wél op. Deze stichting zet zich in voor mensen die om welke reden dan ook in het leven zijn vastgelopen en voor wie eenzaamheid dreigt. Daarom organiseert Stichting Freecare op 21 september in theater De Vest in Alkmaar het congres ‘Oud worden doe je liever niet alleen’.

Doel van het congres

Hoe raken we uit het isolement waarin we terecht zijn gekomen? Hoe blijven we weg van het doemscenario dat eenzaamheid heet? En heel concreet: hoe kan ik mijn buurvrouw helpen die spreekwoordelijk de hele dag achter de geraniums zit? Dit zijn enkele kernvragen die tijdens dit congres worden beantwoord. Zorgverleners, therapeuten en andere specialisten staan de gasten de gehele dag te woord en zorgen – indien mogelijk – voor een passende oplossing voor elk probleem. Meer specifieke informatie over het congres is terug te vinden via de link https://stichtingfreecare.nl/oud-worden-doe-je-liever-niet-alleen/.

Gratis inschrijven

Stichting Freecare doet haar naam eer aan. Zij organiseert een gratis congres waar handvatten worden geboden voor degenen die weer op een nuttige en prettige manier deel willen uitmaken van de maatschappij. Dit congres is echter niet alleen bedoeld voor de oudere generatie. Ook in onze jongere generaties bevinden zich genoeg mensen die om een bepaalde reden de grip op hun leven en hun toekomst kwijt zijn. Lichamelijke kwaaltjes kunnen hieraan ten grondslag liggen, maar ook financiën, ontslag bij de werkgever of een noodgedwongen verhuizing kunnen de oorzaak zijn van een sociaal isolement.

Aanmelden

Het aanmelden voor dit gratis congres dient via de website plaats te vinden. Stichting Freecare benadrukt dat er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar is. Halverwege het congres is er tevens de mogelijkheid om vrijblijvend deel te nemen aan enkele workshops.

Missie Stichting Freecare

De economische crisis ligt dan wel achter ons. Maar dat wil niet zeggen dat het geen sporen heeft nagelaten. Voor elke leeftijdsgroep investeert Stichting Freecare in het realiseren van leerbanen en de begeleiding naar de arbeidsmarkt van mensen die deze extra hulp hard nodig hebben. Stichting Freecare is in staat dit te realiseren middels een uitgebreid netwerk en een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.


Deel: ' Congres ‘Oud worden doe je liever niet alleen’ '
Lees ook