Universiteit Twente


99/43 28 april 1999

Congres over technologische en organisatorische innovaties

Vernieuwend Ondernemen

Op 1 en 2 juni 1999 vindt op de Universiteit Twente het congres Vernieuwend Ondernemen plaats. Tijdens inleidingen en forumdiscussies door gerenommeerde sprekers, waaronder Maurice de Hond, worden de gevolgen van technologische en organisatorische innovaties in kaart gebracht. Fred Verbakel, oud-presentator van Het Capitool, is op beide dagen dagvoorzitter. De organisatie van het congres is in handen van Stress, de studievereniging van de opleiding Technische Bedrijfskunde. Stress viert hiermee haar 25-jarig bestaan.

Het congres gaat tijdens de eerste dag in op vernieuwende technologieën die de potentie hebben geschiedenis te schrijven. Na de opening door Rector Magnificus Frans van Vught en een introductielezing over het 'arbeidshuis van de toekomst' worden drie van deze technologieën nader toegelicht. J.G.P. Baan, board member van Vanenburg Group, zal een inleiding geven over ERP systemen, oftewel flexibele planningssystemen zoals BAAN. A. van Renssen, lid van het management team bij Shell, geeft nadere toelichting op de STEP-communicatie-standaard uit de procesindustrie. Maurice de Hond, Directeur van Icom, zal het laatste onderwerp van de eerste dag aansnijden: E-commerce. Elke hoofdlezing wordt gevolgd door parallelle lezingen en een forumdiscussie.

Gevolgen

Technologie-ontwikkelingen hebben onvermijdelijk gevolgen voor de organisatie en het personeel. Deze aspecten vormen het thema van de tweede congresdag. Ook nu worden drie onderwerpen belicht. Als eerste is dat EFQM, een Europese vorm van Total Quality Management. Dhr. E. Paauwe, Manager Corporate Excellence bij Pink Elephant, zal de inleiding voor zijn rekening nemen. Pink Elephant heeft de kwaliteitsprijs gewonnen op dit gebied. Vervolgens verzorgt drs. C.G. van Luijk, president-directeur van Getronics, een lezing over Corporate Strategy.

Dhr Junggeburt tenslotte, Adviseur international labour market affairs bij Randstad, zal nader ingaan op Flexwerk. Ook hier worden alle hoofdlezingen gevolgd door parallelle sessies.

Het congres wordt afgesloten met een workshop waarin de deelnemers actief kunnen participeren. De workshops worden onder andere verzorgd door KPMG, Pink, Rabofacet, SAP en TPG.

Voor een nadere omschrijving van de onderwerpen en een programma kunt u de Internet-pagina van Stress raadplegen:
https://www.stress.utwente.nl/congres. Voor een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket of overige vragen kunt u contact opnemen met studievereniging Stress, telefoon (053) 489 55 47, faxnummer

(053) 489 55 47, e-mail congres@stress.utwente.nl.

Deel: ' Congres Technologische en organisatorische innovaties '
Lees ook