Nederlandse Vereniging van journalisten

Congres Vrouwen in de Media '99

Tijdens het congres 'Op de Lange Poten, Vrouwen in de Media '99' op zaterdag 17 april in Den Haag worden belangrijke vragen gesteld: Wie neemt de beslissingen in de media? Wat is het beeld van vrouwen en mannen in de media? En wat vinden ze van hun vak? Met discussies, inleidingen en lezingen zoekt 'Op de Lange Poten' naar nieuwe perspectieven in de media voor mannen en vrouwen. Dit congres is een vervolg op het drie jaar geleden in Amsterdam gehouden congres 'Aan de Herenmarkt'.

Zoveel meer vrouwen hebben het in de media voor het zeggen dan tien jaar geleden. In een debat met onder meer Tweede Kamer-voorzitter Jeltje van Nieuwenhoven wordt de vraag gesteld in hoeverre hun stem krachtig doorklinkt in de beslissingen van uur tot uur. Een ander debat gaat over plezier voor twee. Waarom is sport op televisie zo leuk? Genieten vrouwen anders dan mannen? Leidt meer aandacht voor vrouwen in topsport tot groei van het marktaandeel? Stella Braam, Saskia Dekkers, Maria Henneman en Sandra Rottenberg bezien waar de vrouwen met aanzien en invloed in de journalistiek zijn. Zijn vrouwen minder ambitieus of werken ze niet hard genoeg? Ook is er een debat over carrière. Wat is dat eigenlijk? Steeds hoger op de ladder klimmen of doen wat je zelf graag wilt? Het congres is bestemd voor mannen en vrouwen.
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort e.o.; zaterdag 17 april 1999 vanaf 14.00 uur; entree: leden NVJ 70 gulden; aanmelding: TBT Congressecretariaat, tel:0527-611816.

Deel: ' Congres Vrouwen in de Media '99 '
Lees ook