Gemeente Oegstgeest

Connexxion biedt gratis reisinformatie aan

Connexxion streeft ernaar om de informatievoorziening breed toegankelijk en gratis aan te bieden aan de klant en zo de drempel om de bus te nemen te verlagen. In Zuidwest-Nederland kunnen mensen vanuit hun stoel de reisinformatie opzoeken. Ook internet zal deze dienst gaan bieden. Daarnaast kunnen klanten in een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland met ingang van de nieuwe dienstregeling gratis lijnfolders krijgen.

Connexxion heeft in in de regio Haaglanden binnenkort een primeur. Als proef biedt connexxion vanaf 2 september gratis lijnfolders aan. Er worden pakweg 40 verschillende folders uitgegeven. In de regel één lijn per folder, maar voor lijnen die dezelfde route rijden is een uitzondering gemaakt. Naast de dienstregeling is in de folder een speciaal ontwikkeld aansluitschema opgenomen, waarin te zien is bij welke halte op een andere lijn overgestapt kan worden. Zo weet de reiziger precies welke folders hij/zij nodig heeft om de reis te plannen. De folders zijn verkrijgbaar op een aantal grote postkantoren, gemeentehuizen, openbare bibliotheken en wederverkopers. Ook zijn de folders beschikbaar bij de connexxion verkooppunten en opvraagbaar bij connexxion klantenservice.

Nieuwe dienstregeling op internet De dienstregeling van Connexxion is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te bekijken via het Casema Service Kanaal. Het enige dat de reiziger nodig heeft is een TV met teletekst en een telefoon met druktoetsen. Voor meer informatie zie Casema Service kanaal en/of Info Thuis en kijk op pagina 797 van teletekst. Op de site www.connexxion.nl/dienstregeling konden tot nu toe alleen de dienstregelingwijzigingen worden opgevraagd en afgedrukt. Sinds 2 september is ook de nieuwe dienstregeling is op internet te raadplegen. Naast de dienstregeling kan vanaf die datum ook de haltevertrekstaat van de gewenste opstaphalte worden opgevraagd en afgedrukt.

Deel: ' Connexxion biedt gratis reisinformatie '
Lees ook