ConQuaestor treedt toe tot netwerk van Grant Thornton International


• Combinatie voorziet in marktbehoefte. • Klanten krijgen toegang tot full-service dienstverlening, internationale expertise en lokale aanpak. • Missie Grant Thornton om klanten te begeleiden bij het realiseren van groei krijgt nieuwe impuls. • ConQuaestor realiseert hiermee aansluiting bij het internationale netwerk.

Utrecht, 20130425 -- Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton en adviesorganisatie ConQuaestor kondigen aan dat ConQuaestor per 1 juni 2013 als lid (‘member firm’) toetreedt tot het netwerk van Grant Thornton International. Daarmee bundelen ConQuaestor en Grant Thornton in Nederland hun krachten. De partners van beide Nederlandse organisaties hebben hier unaniem mee ingestemd. De integratie van de twee organisaties, met als doel  een volledige fusie, is per direct in gang gezet.

De bundeling van krachten tussen Grant Thornton en ConQuaestor speelt in op de veranderende behoefte van klanten in de markt. Adviesorganisatie ConQuaestor biedt van oorsprong begeleiding bij het oplossen van problemen die op de agenda van financieel bestuurders staan en zocht al langer internationale aansluiting. Grant Thornton International is een van de grootste en snelst groeiende netwerken voor accountants- en adviesorganisaties en bekleedt wereldwijd een 6epositie. Aansluiting bij dit netwerk biedt klanten van ConQuaestor toegang tot de internationale expertise en bewezen oplossingen van circa 35.000 professionals in meer dan 120 landen. Daarnaast wordt het huidige dienstenpakket van ConQuaestor aangevuld met accountancy-dienstverlening en (internationaal) belastingadvies.

Full-service dienstverlening
Met de samenwerking anticiperen Grant Thornton en ConQuaestor proactief op veranderingen in de markt, waarbij vraagstukken van klanten steeds complexer worden. Klanten van Grant Thornton krijgen toegang tot een breder pakket aan adviesdiensten- en oplossingen, internationale expertise en een lokale aanpak.
De aansluiting van ConQuaestor bij het netwerk is voor Grant Thornton een belangrijke volgende stap in haar strategie, die is gericht op groei door full-service dienstverlening (accountancy, belastingen en advies), klantbinding in bestaande markten, toetreding tot nieuwe markten en een efficiënte bedrijfsvoering.

Frank Ponsioen, bestuursvoorzitter Grant Thornton
“Wij kijken er naar uit de samenwerking met ConQuaestor te intensiveren. ConQuaestor heeft een uitstekende reputatie in de markt als het gaat om strategisch financieel advieswerk en biedt ons toegang tot een nieuwe markt. Tegelijkertijd kunnen onze bestaande klanten gebruikmaken van een breder aanbod aan adviesdiensten en bewezen oplossingen. Wij zien dat onze klanten daar behoefte aan hebben. Met deze samenwerking kunnen wij ook beter inspelen op de verplichte scheiding tussen controle- en advieswerkzaamheden die geldt voor organisaties van openbaar belang. Een ontwikkeling die Grant Thornton volledig ondersteunt.”

Jan Bosman, bestuursvoorzitter ConQuaestor:
“Er is behoefte in de markt aan een gecombineerd audit- en consultancy-bedrijf met een focus op grotere nationale organisaties en de lokale operaties van wereldwijde ondernemingen. In het gat tussen de hele grote, wereldwijde adviesorganisaties en kleinere nichepartijen is er op dit moment in Nederland geen enkele full-service partij op aanzienlijke schaal. Samen bieden wij nu een breed pakket aan diensten en internationale kennis. Niet de complexe werkwijze, maar wel de oplossingen die elders op de wereld al succesvol zijn toegepast.”

Positieve omzeteffecten en kostensynergieën
Aan de omzetkant zijn positieve effecten te realiseren door de samenvoeging van deskundigheid en de mogelijkheid om huidige klanten op een breder en internationaler gebied te kunnen bedienen. Daarnaast verwachten ConQuaestor en Grant Thornton nieuwe relaties aan te gaan met organisaties die zich thuis voelen bij de nieuwe propositie die in de accountancy- en adviesmarkt ontstaat. Tenslotte zijn door Grant Thornton en ConQuaestor kostensynergieën te behalen door gedeelde systemen, gebouwen en gezamenlijke inkoopkracht. Een stuurgroep is per direct gestart met het vormgeven van de fusie tussen beide organisaties.

Met de toetreding van ConQuaestor tot Grant Thornton International is geen overnamesom gemoeid.

Over Grant Thornton
Grant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met negen vestigingen in Nederland. Met ruim 500 professionals op het gebied van accountancy, belasting-, juridisch en specialistisch advies begeleidt Grant Thornton grote en middelgrote organisaties, dga’s en familiebedrijven. Ruimte scheppen voor groei staat daarbij centraal. Grant Thornton is lid van Grant Thornton International Ltd (Grant Thornton International), één van ’s werelds grootste en snelst groeiende netwerken voor zelfstandig opererende, onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties. De leden van Grant Thornton International hebben toegang tot de kennis en ervaring van circa 35.000 collega’s in 128 landen. In Nederland combineert Grant Thornton haar grenzeloze expertise met lokale kennis van de markt. Daarmee biedt Grant Thornton haar klanten een kwalitatief hoogwaardig dienstenpakket aan, waar ter wereld ze ook zaken willen doen.

Over ConQuaestor
ConQuaestor is een onafhankelijke adviesorganisatie voor de CFO. Meer dan 400 consultants en interim managers lossen de problemen op die op de agenda van financieel managers en financieel bestuurders staan. Voorbeelden van de oplossingen die zij biedt zijn: inzicht in cijfers, control over processen, optimale bedrijfsvoering, advies over beslissingen en een heldere visie op de toekomst. ConQuaestor is zelfstandig en onafhankelijk adviseur voor de publieke en de private sector. Noot voor redacties:

Deel: ' ConQuaestor treedt toe tot netwerk van Grant Thornton International '
Lees ook