Ernst & Young

Consultants èn BN-ers testen elektrische auto en eigen rijgedrag
In de parkeergarage van het hoofdkantoor van Ernst & Young Consulting, aan de Varrolaan in Utrecht, staat een ogenschijnlijk normale Audi A4. De doorsnee stationwagen is opmerkelijk genoeg met een elektriciteitskabel aangesloten op het stopcontact. De Audi moet opladen, omdat de wagen niet alleen op diesel maar ook op elektriciteit rijdt.

Consultants als testrijders
De consultants van de groep Kwaliteit en Milieu onderwerpen de zogeheten 'Audi duo' aan een uitgebreide test, in opdracht van het ministerie van VROM en onderzoeksbureau TNO. Verschillende consultants rijden de wagen beurtelings, ieder voor een periode van twee weken. Tijdens het rijden slaat een ingebouwde computer gegevens op die TNO onder meer inzicht moeten geven in de werking van de wagen èn het rijgedrag van verschillende soorten testrijders, zoals consultants, vertegenwoordigers en artsen.

BN-ers rijden ook electrisch
Naast hen zijn er nog tal van prominenten die het elektrisch rijden onder de aandacht van het publiek moeten brengen, zoals vice-premier Jorritsma en de minister van Verkeer en Waterstaat mevrouw Netelenbosch, acteur Michiel Romijn en presentator Jan Douwe Kroeske.
Audi duo nu nog toekomst
Aan de hand van deze test komen overheden en autofabrikanten meer te weten over milieuvriendelijk rijden. De Audi duo zal in de huidige vorm echter niet in productie gaan. De wagen is door de elektrische accu's te zwaar voor het comfortabele wegverkeer. Japanse autofabrikanten testen inmiddels al lichtere elektrische auto's. Het is dankzij dit soort tests dat de industrie steeds betere auto's kan ontwikkelen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderzoek ontvangen? Bel of mail dan Michiel Rijneke, telefoon: (030) 259 86 14.

Deel: ' Consultants en BN-ers testen elektrische auto en rijgedrag '
Lees ook