Consumentenbond

11 januari 2000

Consumentenbond geeft middelbare scholen educatieve cd-rom cadeau

"Ben jij millennium-proof?" test consumentenkennis van jongeren De Consumentenbond stuurt deze week aan alle middelbare scholen de cd-rom "Ben jij millennium-proof?" met daarop een Cyber Millenniumtest en allerlei consumenteninformatie voor jongeren. De scholen kunnen deze cd-rom gebruiken tijdens lessen Verzorging of Economie. Via de test kunnen leerlingen op een leuke manier nagaan hoe millenniumproof hun consumentenkennis is.

De cd-rom "Ben jij millennium-proof?" is een nieuwe uitgave van de Consumenten-bond, speciaal voor middelbare scholieren tussen 12 en 15 jaar. De Cyber Millennium-test bevat 30 vragen, die worden ingeleid door een foto, filmpje of internettekst, over heel verschillende onderwerpen. Van sigarettenreclame, of eigenlijk het omzeilen daarvan, tot het weggooien van flesjes nagellak. En van beleggen in Nike tot het moeten afbetalen van een gestolen scooter. "Superconsumer" geeft hulp waar nodig.

Naast deze jongerentest, biedt de cd-rom een database boordevol consumenten-informatie. Over consumentenorganisaties, geld, consumentenrecht, reclame, verantwoord consumeren en voeding; met artikeltjes en internettips, en nog meer foto's en filmpjes.

Een uitgebreide docentenhandleiding en een dertigtal lesopdrachten, waarmee de leerlingen een flinke duik in de consumentendatabase kunnen nemen, maken het geheel compleet. Alle middelbare scholen krijgen "Ben jij millennium-proof?" deze week cadeau, als een soort millenniumpresentje. Extra exemplaren zijn voor een klein bedrag verkrijgbaar.

Zoekwoorden:

Deel: ' Consumentenbond geeft middelbare scholen educatieve cd-rom '
Lees ook