Consumentenbond prijst TimesUpp (Rectificatie)


ALMERE, 20150331 -- De Consumentenbond testte tien apps op het gebied van reisinformatie, en de resultaten zijn bemoedigend: TimesUpp werd beloond met het oordeel GOED. De Consumentenbond voerde het onderzoek uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De resultaten van het onderzoek werden donderdag 26 maart bekend gemaakt op de Automotive Week in Helmond.

De Consumentenbond testte 10 verschillende reisinformatie-apps. TimesUpp was de enige app naast de bekende flitsers-app Flitsmeister, die het oordeel GOED kreeg. De gratis iPhone-app bekijkt welke files er staan en geeft op basis daarvaan een vertrek alarm geeft voor je volgende afspraak. Uit het rapport: "Het idee achter de app is simpel maar wel doeltreffend." Ook scoort TimesUpp met zijn verzorgde uiterlijk.

De Consumentenbond hield voor het onderzoek richtlijnen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) aan. Er werd onder andere gelet op de weergave van actuele reisinformatie en de gebruiksvriendelijkheid van de app.

Blij met de erkenning
"We zijn erg blij met de erkenning," zegt Maurice Mulders van TimesUpp-ontwikkelaar Innovactory, "We denken dat we met het vertrek alarm een unieke en handige functie voor weggebruikers hebben. Niet alleen omdat we een bericht versturen als je moet vertrekken, maar ook omdat je in de app kan zien hoelang je met het openbaar vervoer over dezelfde route doet. Natuurlijk blijven we kijken hoe we in de toekomst gebruikers nog beter kunnen bedienen."

Rapport
De onderzoeksresultaten zijn gebundeld in een rapport dat hier kan worden gedownload.

(Rectificatie 30 maart)
Helaas gingen we in ons aanvankelijke persbericht iets te kort door de bocht. We zijn natuurlijk niet zomaar de beste reisinformatie-app samen met Flitsmeister: het ging bij de Consumentenbond immers om een afgebakende test van 10 apps. We hebben de bond op verzoek nu letterlijk gequote in ons bericht en de aanvankelijk foutieve criteria van de KiM gecorrigeerd. We waren iets te enthousiast over het onderzoek, blijkbaar... Excuses!


Deel: ' Consumentenbond prijst TimesUpp (Rectificatie) '
Lees ook