Consumentenbond

Kabelaars hebben toezicht nodig

7 september 2001

De Consumentenbond wil dat er toezicht komt voor de kabelbedrijven zodat ze in toom gehouden kunnen worden. Dat heeft de Bond in een brief aan staatssecretaris Van der Ploeg laten weten.

Consumenten klagen veel over de kabelbedrijven. Niet alleen over de internetdiensten, waar in de afgelopen periode veel aandacht voor is geweest, maar met name ook over de televisiediensten die de kabelbedrijven leveren. Kabelaars UPC en Casema staan in de klachtentoptien van de Consumentenbond.

Door de monopoliepositie die de kabelbedrijven hebben, kunnen consumenten vaak niets ondernemen tegen slechte dienstverlening. Zij kunnen niet overstappen naar een ander kabelbedrijf en andere alternatieven zijn niet voorhanden. Zelfregulering blijkt dus niet te werken en het uitblijven van een fatsoenlijke dienstverlening is voor de Consumentenbond reden om te pleiten voor toezicht op de kabelbedrijven. Dat toezicht zou ervoor kunnen zorgen dat kabelbedrijven zich houden aan goede dienstverlening en kwalitatief goede diensten.

Deel: ' Consumentenbond wil toezicht op kabelaars '
Lees ook