Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 26-09-2001 Politiebericht Verkeershandhavingsteam Heerlen, 26 september 2001 - 11.20 uur

Controle op snelheid, roodlicht negatie en draagplicht autogordel Urmonderbaan Geleen

Donderdag 27 september zal het verkeer tijdens de ochtend- en middagspits op de Urmonderbaan(N294) in Geleen op snelheid, roodlicht negatie en draagplicht autogordel gecontroleerd worden.

Deze controle wordt uitgevoerd door personeel van het Verkeershandhavingsteam, de basiseenheid Geleen en de Koninklijke Marechaussee.
Uit analyse is gebleken dat op deze weg de snelheidslimiet van 80 km per uur veelvuldig overschreden wordt. Het verkeersaanbod op deze weg bedraagt omstreeks 20.000 voertuigen per etmaal en er zijn gemiddeld 5 verkeersslachtoffers per jaar te betreuren.

De weggebruikers die de te snel rijden, het roodlicht negeren of geen autogordel dragen zullen door motorrijders naar een controleplaats geleid worden. Daar worden zij door verkeersassistenten op hun gedrag aangesproken en verbaliseert. In het totaal worden 22 politiemensen voor deze controle ingezet en zal gebruik worden gemaakt van onder andere mobiele radarapparatuur.

De doelstelling is het verkeersgedrag van de weggebruiker te beïnvloeden om de verkeersveiligheid te vergroten.

(Verkeershandhavingsteam; 045-400 3930)

Deel: ' Controle handhaving verkeersregels op Urmonderbaan in Geleen '
Lees ook