Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-06-2002

Televisie
COR OP REIS
Uitzending zondag 30 juni
Nederland 2 - 22.45 uur

Cor bakker in het mythologische griekenland

In deze slotaflevering van het muzikale reisprogramma COR OP REIS op zondag 30 juni, bezoekt Cor Bakker het land van de mythologie: Griekenland.

De reis begint in de hoofdstad Athene waar hij een ontmoeting heeft met de bekende Griekse zangeres Eleftheria Arvanitaki. Een vrouw met een heel bijzondere stem en knappe uitstraling. Naast een bezoek aan de bekende locaties in Athene gaat Cor op zoek naar de Griekse cultuur. Ook bekijkt hij de prachtige gebouwen en op de dansschool Tzin Keli krijgt hij les in de Syrtaki.

Vervolgens reist hij door naar het mooie eiland Zakynthos waar hij een project van het Wereld Natuur Fonds bezoekt. Dolfijnen staan bekend om hun gevoel voor muziek en scherpe gehoor, met name hoge tonen. Met zijn keyboard probeert Cor contact te leggen met deze bijzondere dieren. Door het volgen van een duikcursus hoopt hij de kans op kennismaking te vergroten, de dieren leven tenslotte in het wild. Na dit avontuur vergezelt Cor een game Ranger om grote waterschildpadden te ontdekken en vooral de plekken op het strand waar zij hun eieren leggen. Een muzikale ontmoeting vindt plaats met de zeer bekende Zakynthose band Arekia Dragou Distes, die de echte Griekse Cantades speelt. Deze aparte reis wordt afgesloten met een waar Grieks feest inclusief souflaki en... borden gooien.

Productie: Ivo Cottaar
Regie: Bert Klumper

Deel: ' Cor bakker in het mythologische griekenland '
Lees ook