Corda Vocale Noors concert 12 oktober in Grote Kerk in Den Haag


Corda Vocale jubileert met Noors concert en culturele markt op 12 oktober 2014 in de Grote Kerk in Den Haag

DEN HAAG, 20141009 -- Op zondagmiddag 12 oktober dirigeert Hans Matla in de Haagse Grote Kerk het jubileumconcert van zijn koor Corda Vocale. Een amateurkoor, ontstaan uit Hans’ grote liefde voor een Australisch muziekstuk, de Jerusalem Passion. Een koor dat sindsdien op weg is gegaan naar steeds nieuwe stukken, van veelal in Nederland onbekende componisten, al zijn die soms, zoals Karl Jenkins, intussen heel populair geworden bij veel koorzangers en muziekliefhebbers.

"Uitgangspunt is: mijn zangers moeten genieten, dan kan het publiek dubbel genieten", zegt de onlangs geridderde Hans Matla, "van de muziek en van het plezier.  Daar werk ik aan, en dat is steevast mijn beloning."

Jubileumconcert van Corda Vocale – een Noorse beleving

Het jubileumconcert biedt weer onbekende muziek: het prachtige Requiem van de Noorse componist Sigurd Islandsmoen. Geschreven in de bange jaren 40, met de thema’s van Noorse volksmelodieën verwerkt in het kerkelijke idioom. Immens populair in die jaren, vergeten en begin van de 21e eeuw weer ontdekt. Hiernaast plaatst Hans twee stukken van Grieg, de overbekende en immer ontroerende Peer Gyntsuite, en het veel minder bekende Olav Trygvason – een verhaal over de middeleeuwse Noorse koning Olav die de Noren tot het christendom wilde bekeren en een goed gevecht daarbij niet schuwde. Opzwepende klanken van koor en solisten, begeleid door Het Promenade Orkest. 

Om het Noorse karakter nog eens extra te onderstrepen wordt het concert omgeven door een Noorse markt, die om 11.30 in de Grote Kerk van start gaat. De Noorse ambassadeur opent het concert. 

[Flyer Noors concert jubileum Corda Vocale - voorkant] [Flyer Noors concert jubileum Corda Vocale - achterkant]


Zondag 12 oktober, 14.30 uur, Grote Kerk Den Haag
Markt open om 11.30 uur.
Christina Karenovics, sopraan
Noa Frenkel, alt
Harald Quaaden, tenor
Palle Fuhr Jørgensen, bas
Gemengd koor Corda Vocale
Het Promenade Orkest
Hans Matla, dirigent


Deel: ' Corda Vocale Noors concert 12 oktober 2014 in Grote Kerk in Den Haag '
Lees ook