Perscontact

Peter van Heulen

+ 31 118576020

peterh@corel.cA

Corel helpt mee aan Scalable Vector Graphics voor het Web

Corel Corporation juicht de introductie toe van het eerste openbare werkconcept van de Scalable Vector Graphics (SVG)-specificatie door het World Wide Web Consortium ( https://www.w3.org/Graphics/Activity ).

Het Consortium bestaat uit een groep IT-bedrijven die speciaal in het leven is geroepen voor het ontwikkelen van SVG voor het Web. SVG is een zogenoemde extensible mark-up language (XML)-toepassing waarmee veel grafisch werk kan worden toegevoegd aan documenten op het Internet.

"Corel heeft als toonaangevende leverancier van professionele grafische gereedschappen voor de PC het afgelopen jaar samen met het World Wide Web Consortium gewerkt aan de ontwikkeling van een industriestandaard voor Scalable Vector Graphics," aldus Derek Burney, vice-president Engineering. "Als actieve deelnemer aan de SVG-werkgroep richten wij ons speciaal op het bijhouden van de SVG-werkconcepten en zetten wij ons ervoor in SVG in al onze grafische toepassingen te integreren."

Met Scalable Vector Graphics kunnen ontwerpers vectorafbeeldingen van hoge kwaliteit maken voor het Web. In plaats van de rasterafbeeldingen die op dit moment veel voor het Web worden gebruikt, zoals JPEG en GIF, kunnen ontwerpers nu SVG-afbeeldingen maken die in feite vectorafbeeldingen zijn met een hoge definitie en die veel kleiner zijn dan de rasterafbeeldingen. Vectorafbeeldingen zijn schaalbaar, zodat gebruikers het beeld kunnen uitvergroten voor meer detail en toch een afdruk van hoge kwaliteit kunnen maken.

“Corel is van mening dat SVG-technologie van groot belang is voor de grafische wereld,” aldus Burney. “Om te laten zien dat Corel veel waarde hecht aan SVG en de openbaarheid van bronnen, willen wij SVG-import- en exportmogelijkheden in al onze toekomstige grafische toepassingen integreren. Met het hoge aantal hooggekwalificeerde leden van het Consortium moet SVG een uitstekende open-standaardoptie voor grafisch werk zijn.”

Zoekwoorden:

Deel: ' Corel helpt mee aan Scalable Vector Graphics voor het Web '
Lees ook