Tom Coronel

25 September 2001: Coronel mist laatste twee GT races

Tom Coronel zal dit jaar helaas niet meer voor het Lister fabrieksteam in actie komen. De Huizenaar kreeg vorige week van Laurence Pearce te horen dat hij uit vanwege financiële overwegingen genoodzaakt werd Coronel te vervangen door de Engelsman Bobby Verdon-Roe. Hierdoor mist Tom dus de resterende twee races die komend weekend op Jarama en 22 oktober op Estoril verreden worden.

Uiteraard was Tom teleurgesteld toen hij het nieuws te horen kreeg, maar aan de andere kant kon hij ook begrip opbrengen voor de situatie. "We vonden het allebei erg jammer dat het zo moet lopen', aldus Tom. We zijn dan ook nog zeker niet definitief uit elkaar. Lister teambaas Laurence Pearce voegde er aan toe dat hij Coronel absoluut nog niet kwijt wil. "Het was een erg moeilijke beslissing. Jamie en Tom vormen een erg goed team, maar de Lister Storm maakt geen kans meer op het kampioenschap. Gezien de omstandigheden was het de beste beslissing om een andere rijder een kans te geven. Ik wil volgend jaar erg graag met Tom verder. Hopelijk zal hij ons Le Mans prototype project leiden, eventueel gecombineerd met het FIA GT kampioenschap. Volgend jaar willen we met twee auto's naar Le Mans en daarnaast met minimaal twee wagens het FIA GT en het Brits kampioenschap rijden. Dat betekent dus dat we veel rijders nodig hebben. Tom's talent staat bij mij buiten kijf, dus we willen hem graag bij ons houden", zo besloot Pearce.

Door het wegvallen van de twee GT races heeft Tom voor dit jaar nog slechts één evenement in zijn agenda staan, namelijk de Finaleraces op het Circuitpark Zandvoort waar hij de laatste twee races van het DTCC zal rijden voor het BMW dealerteam.

---

Tim Coronel leek hiervan te gaan profiteren nadat Phil Bastiaans in de openingsfase van de race van de baan spinde. Tom's tweelingbroer reed

Deel: ' Coronel mist laatste twee GT races '
Lees ook