Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Corporate Express plukt vruchten van ondernemingsbrede integratie op basis van webMethods-integratieplatform

's Werelds grootste business-to-business leverancier van kantoorartikelen voorbereid op exponentiële groei dankzij webMethods-integratieplatform

Amsterdam - 16 mei 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat Corporate Express, een Buhrmann onderneming (AEX: BUHR), het
webMethods-integratieplatform succesvol op ondernemingsniveau heeft ingezet om snel rendement op investeringen in technologie te kunnen boeken. Als de grootste business-to-business leverancier van kantoor- en computerproducten en -diensten, had Corporate Express behoefte aan een snelle en schaalbare integratieoplossing om informatie uit meerdere enterprise-toepassingen te synchroniseren.

Het webMethods-integratieplatform fungeert als de hoeksteen van Corporate Express' nieuwe IT-architectuur. Een belangrijke reden voor de geïntegreerde architectuur was de behoefte van het bedrijf om haar snelle groei in verkopen en transacties te ondersteunen. Het webMethods-integratieplatform heeft legacy-interfaces vervangen die Corporate Express' maatwerk magazijnbeheerssystemen verbonden met het maatwerk ERP-systeem. Hierdoor wordt het mogelijk om binnen 1 dag het fulfillment te verzorgen van alle orders voor kantoorproducten. Corporate Express kan nu enorme aantallen zakelijke transacties verwerken via de nieuwe geïntegreerde systemen, doordat informatie door een grote verscheidenheid aan zakelijke toepassingen naadloos wordt gedeeld.

"Het webMethods-integratieplatform is een ideale oplossing voor wereldwijde, dynamische organisaties zoals Corporate Express," zegt Monty Sooter, CIO van het bedrijf. "We zijn onder de indruk van de kostenbesparingen en operationele efficiëntiewinst die we boekten dankzij de inzet van het webMethods-integratieplatform. Ook waarderen we de flexibiliteit die het platform biedt voor de volgende generatie integratieprojecten bij Corporate Express, waarbij we nieuwe en innovatieve manieren zullen introduceren om de service aan onze klanten, partners en leveranciers te verbeteren."

Andere voordelen van het webMethods-integratieplatform zijn onder meer de mogelijkheid om ieder willekeurig systeem of bedrijfsproces te monitoren vanaf één set tools, hetgeen de taken van de interne supportafdeling bij Corporate Express aanzienlijk vereenvoudigt. Daarnaast is Corporate Express in staat om een significant rendement op haar initiële investering te behalen door de integratiecomponenten te hergebruiken bij toekomstige integratieprojecten in de organisatie.

"webMethods' relatie met Corporate Express is gebaseerd op een gezamenlijke missie om de beste technologie die vandaag de dag beschikbaar is te gebruiken om te excelleren in alle facetten van de bedrijfsvoering," zegt David Mitchell, voorzitter en COO van webMethods. "Door de IT-infrastructuur op het webMethods-integratieplatform te standaardiseren, heeft Corporate Express de schaalbaarheid en flexibiliteit gerealiseerd die nodig is om daadwerkelijke toegevoegde waarde en efficiënte service aan haar wereldwijde klanten en partners te bieden."

Over Corporate Express

Corporate Express is een volledige dochteronderneming van Buhrmann NV (AEX: BUHR, NYSE: BUH), een internationale business services- en distributiegroep. Burhmann is mondiaal de belangrijkste leverancier van kantoorproducten, papier en grafische systemen voor de zakelijke markt. Corporate Express levert onder meer kantoorartikelen en computer supplies, imaging en computer graphics supplies, kantoormeubilair, document- en printbeheer, desktop software en promotionele producten. Corporate Express heeft vestigingen in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. In Europa heeft Corporate Express meer dan 5000 werknemers, verspreid over ruim 100 vestigingen. Meer informatie is beschikbaar op www.corporateexpress.com.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen aan enterprise- en legacy-toepassingen, databases en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Philips, Motorola, Dell, DSM en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Accenture, Deloitte Consulting, EDS, KPMG Consulting, AMS, Hewlett-Packard, BMC, Broadvision, i2 Technologies, J.D. Edwards, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jolanda Prins
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jolanda.prins@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nlDeel: ' Corporate Express plukt vruchten van ondernemingsbrede integratie op.. '
Lees ook