AutoRai

28-9-2001

Corsa Compacte auto van het Jaar 2001

De Opel Corsa, die nog maar 10 maanden in de showroom staat, heeft de felbevochten titel Kampioen Compacte Auto van het Jaar 2001 in de wacht gesleept.

De nieuwe Opel Corsa nog maar net een maand of tien in de showroom doet bij de eerste grote consumententest waaraan hij in ons land deelneemt meteen van zich spreken. Hij sleept namelijk de fel bevochten eretitel Kampioen Compacte Auto van het Jaar 2001 in de wacht. Een onderscheiding die na uitgebreide en grondige testen wordt uitgereikt door het grootste consumentenmagazine dat ons land kent: de ANWB Kampioen, dat bij ruim 3,4 miljoen leden op de leestafel komt. De onderscheiding richt zich op het voor de particuliere rijder zeer belangrijke compacte autosegment.

Wat aan het signalement van de kersverse Kampioen Compacte Auto van het Jaar 2001 misschien nog het meeste opvalt, is zijn volwassen karakter. Dat mag je opmaken uit de testresultaten. Nadat de redactie van de Kampioen de scores van de elf door het ANWB-testteam beoordeelde criteria had opgesteld, bleek de Corsa 1.2 16V Comfort de meeste punten te halen. Met andere woorden: hij biedt het beste totaalconcept van alle zes de genomineerde kandidaten. Als nummer twee en drie in de verkiezing eindigen respectievelijk de Renault Cio 1.2 16V Authentique en de Fiat Punto 1.2 ELX.

Overigens geeft alle lof die de nieuwe Corsa in de verkiezing krijgt toegewuifd meteen aan dat ook de consument zélf goed geïnformeerd is. Juist de Corsa 1.2 16V Comfort staat namelijk met stip bovenaan in de verkooplijsten genoteerd. De nieuwe generatie van de compacte Opel is sowieso een succes, waarbij de vijfdeurs de verwachtingen zelfs ruimschoots overtreft en ook de geavanceerde Easytronic transmissie onder de kopers veel belangstelling trekt.

De Corsa kwam kort geleden ook al positief in het nieuws toen bleek dat hij als een van de weinige autos meteen in vrijwel alle benzineversies voldoet aan de strenge milieunormen die de basis vormen van een contante subsidie van 716 gulden (325 Euro). Een bedrag dat de overheid meteen na de koop aan de eigenaar uitbetaalt. Een klinkend voordeel, dat dus ook voor de nieuwe Kampioen Compacte Auto van het jaar 2001 geldt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Corsa Compacte auto van het Jaar 2001 '
Lees ook