Bloemencorso Aalsmeer

8 oktober 2001 corsobouwers onderscheiden tijdens feestavond
---

persbericht (08-10-01)

CORSOBOUWERS ONDERSCHEIDEN TIJDENS FEESTAVOND

Het bestuur van de stichting Bloemencorso Aalsmeer heeft vrijdag vijf mensen onderscheiden die dit jaar een corsojubileum vierden. Voorzitter Henk de Groot reikte de gouden spelden en een oorkonde van verdienste uit. Tevens werden nog enkele prijzen bekend gemaakt en uitgereikt.

Onderscheidingen
Jan Wijfjes ontving uit handen van burgemeester Hoffscholte van Aalsmeer de gouden speld met briljant omdat hij al vijftig jaar vrijwilliger is bij van het buurtschap De Kwakel. Na tien jaar als bouwer is Wijfjes nu al veertig jaar een zeer serieuze penningmeester van dit comité. Echtgenote Martha deelde in de eer en kreeg een grote bos bloemen.
Voorzitter Henk de Groot van het corso speldde vervolgens Kees van der Laan (Schik In), Gerard Meijerink (Oosteinderweg Noord) en Jaap Verlinde (Rijsenhout) een gouden speld op voor een kwart eeuw vrijwilligerswerk in het Aalsmeerse corso. Ook hier kregen de respectieve echtgenotes Ciska van der Laan, Joke Meijerink en Joke Verlinde namens het bestuur een fraaie ruiker aangeboden. Voor Joop Lek was er een oorkonde van verdienste voor 25 jaar arrangementen voor corsocomité De Kwakel.

Burgemeester Joost Hoffscholte van Aalsmeer, Joke en Jaap Verlinde, Martha en Jan Wijfjes, Joke en Gerard Meijerink en Henk de Groot, voorzitter Bloemencorso

Joop Lek, Ciska en Joop van der Laan en Henk de Groot, voorzitter Bloemencorso

Feestavond
Behalve de gedecoreerden waren nog enkele honderden vrijwilligers van de twintig buurtschappen en comité's en rijders van luxe wagens vrijdag in De Meijert in Mijdrecht bijeen voor een grote feestavond ter afsluiting van het 54ste corso. De stemming zat er vooral dankzij een spetterend optreden van de 'The Rico Zoroh Band' met zangeres Nicole. Het optreden van deze Belgische formatie van tien man en één vrouw (zangeres Nicole) werd aangeboden door Henk van der Schaft. Een verrassing was het onaangekondigde gastoptreden van Dirk Box van Total Copy Shop die meer dan verdienstelijk het nummer 'I did it my way' vertolkte.

Prijzen
Box had even daarvoor namens de Winkeliersvereniging Aalsmeer-Centrum de prijzen van de publieksjury voor de leukste wagen uitgereikt. De eerste prijs ging naar het buurtschap Oosteinderweg-Noord voor 'Barre tijden', de tweede prijs was voor 'De goeie ouwe tijd' van buurtschap Uiterweg en het comité Schik-In kreeg de derde prijs voor 'Zonnewijzer'
Vrijdag werd ook bekend gemaakt wie de Houdbaarheidsprijs voor de bloemen gedurende de vier corsodagen had gewonnen. Die prijs, beschikbaar gesteld door Pokon/Chrysal, ging naar het comité van de Bloemenveiling Aalsmeer (met 'Aanvoertijden' en werd uitgereikt door burgemeester Joost Hoffscholte van Aalsmeer. De prijs voor de mooiste luxe wagen, een fraaie wisselbeker beschikbaar gesteld door de Rabobank Aalsmeer, ging uit handen van Ron Leegwater naar Biemond & Van Wijk BV.
8 oktober 2001

Zoekwoorden:

Deel: ' Corsobouwers onderscheiden tijdens feestavond '


Lees ook