Ingezonden persbericht


Cosentino´s Europese investeringen in 2007 overstijgen de 26 miljoen euro

Deurne, 17 december 2007 - De Spaanse Cosentino groep, wereldwijd marktleider in kwartsoppervlakken en natuursteen, heeft dit jaar meer dan 26 miljoen euro geïnvesteerd in Europa, met als doel de positie van Cosentino te consolideren en te versterken.

In 2007 heeft Cosentino distributiecentra geopend in Portugal (Lissabon en Leiria), het Verenigd Koninkrijk (Manchester), in Duitsland (Stuttgart) en in Zwitserland (Zürich). In 2008 worden er distributiecentra geopend in Berlijn en Nord Rhein-Westfalen.

In totaal heeft Cosentino in Europa 26 distributiecentra, waarvan vijftien in Spanje, drie in Portugal, twee in het Verenigd Koninkrijk, twee in Duitsland, twee in Italië, één in Zwiterserland en één in Nederland.

"De investeringen die de Cosentino groep heeft gedaan in Europa in 2007, zijn zeer belangrijk om onze activiteiten in deze markt te consolideren. De opening van vijf nieuwe distributiecentra, stelt ons in staat om dichter bij onze klanten te staan en optimaal te kunnen voorzien in de beste kwaliteit en service", aldus Francisco Martínez-Cosentino, president van de Cosentino groep.

Over de Cosentino groep
Cosentino groep is een wereldwijd opererend Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verspreiden van architectonische en decoratieve natuursteenwerken. Cosentino bouwt sterke merken rond toonaangevende producten voor vernieuwende toepassingen in de particuliere woonomgeving en openbare gebouwen. De speerpunten van het Cosentino beleid zijn: een goed ontwerp, vernieuwing en duurzame omgang met de leefomgeving. Cosentino is vertegenwoordigd in tachtig landen, en exploiteert zes fabrieken, veertien steengroeven en negentien werkplaatsen met 2059 medewerkers. Het Spaanse hoofdkantoor staat in Macael, Andelusië. Cosentino wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Cosentino Northwest Europe, in Deurne. De overige zeven internationale dochtermaatschappijen zijn Cosentino USA, Latina Vìtoria, Cosentino UK, Cosentino Süddeutschland, Cosentino Scandinavia, Cosentino Portugal en Cosentino Italia. In 2006 was 64 procent van de productie bestemd voor export buiten Spanje.

Met Silestone is Cosentino wereldmarktleider in kwartsoppervlakken. Silestone bevat Microban voor antibacteriële bescherming. Mede hierdoor is Silestone voedselveilig verklaard door het NSF, dat Silestone bestempelt als veilig in combinatie met elke soort voedsel. Het Greenguard-certificaat betekent dat Silestone de luchtkwaliteit binnenshuis niet schaadt.

Meer informatie:
PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
cosentino@publiekswerk.nl
(020) 486 21 39
www.silestone.com


Deel: ' Cosentino´s Europese investeringen in 2007 overstijgen de 26 miljoen.. '
Lees ook