Covidien maakt de lancering bekend van de draagbare beademingsmachine Puritan Bennett™ 520 in Europa

Nieuw, gebruiksvriendelijk mobiel beademingsapparaat biedt mogelijkheid voor beademing van patiënten op weg van ziekenhuis naar huis

BOULDER, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20110120 --

Covidien (NYSE: COV), een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg en erkende innovator op het gebied van apparaten voor mechanische beademing en ademhalingsondersteuning, heeft vandaag bekendgemaakt dat de beademingsmachine Puritan Bennett™ 520 vanaf nu verkrijgbaar is in de Europese Unie.

Draagbare beademingsmachine Puritan Bennett 520 (foto: Business Wire)

Draagbare beademingsmachine Puritan Bennett 520 (foto: Business Wire)

De compacte, draagbare Puritan Bennett 520-beademingsmachine weegt amper 4,5 kg. Het apparaat biedt betrouwbare mobiele ademhalingsondersteuning voor volwassen patiënten en kinderen die gedurende bepaalde delen van de dag of de nacht mechanische beademing nodig hebben, of die behoefte hebben aan ademhalingsondersteuning onderweg.De Puritan Bennett 520 vormt een aanvulling op de onlangs gelanceerde Puritan Bennett 560-beademingsmachine en is speciaal ontworpen voor een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid en flexibiliteit voor patiënten en zorgverleners. Het apparaat is voorzien van een Lithium-ion-batterij die voldoende energie levert voor maximaal vijf uur werking.

“De Puritan Bennett 520-beademingsmachine verschaft patiënten een grotere mate van onafhankelijkheid en biedt zorgverleners het vertrouwen dat is verbonden aan een betrouwbaar en vertrouwd beademingssysteem,” aldus James E. Willett, Vice President en General Manager van Respiratory and Monitoring Solutions bij Covidien. “Daarnaast biedt het apparaat een brede waaier van geavanceerde beademingsfuncties, zoals een gegarandeerd teugvolume, waardoor beter kan worden beantwoord aan de veranderende behoeften van patiënten met progressieve ademhalingsaandoeningen.”

De Puritan Bennett 520-beademingsmachine beschikt over een aantal mogelijkheden voor gegevensbeheer waarmee de behoeften van patiënten kunnen worden bijgehouden en patiëntendossiers kunnen worden beheerd. Artsen en zorgverleners kunnen de Puritan Bennett Respiratory Insight-software van het systeem gebruiken voor het bekijken, analyseren en archiveren van maximaal 12 maanden aan gedetailleerde trendgegevens en golfvormen van patiënten. De gegevens van de beademingsmachine kunnen eenvoudig met behulp van een USB-geheugenapparaat worden overgezet naar de computer van de arts.

Een greep uit de andere kenmerken:

  • Gevoelige en instelbare flowactivatie om de ademhalingsinspanning van de patiënt zoveel mogelijk te verlagen;
  • Automatische ventieldetectie om het risico op onjuiste instelling door de arts te verlagen;
  • Bacteriefilters om het risico op omgevingsbesmetting te verlagen;
  • Uitademingsfiltering om de verspreiding van virussen en bacteriën van patiënten met besmettelijke ziekten tegen te gaan.

“De klinische praktijk neemt steeds meer afstand van klinische zorg in een ziekenhuisomgeving ten gunste van zorg in een omgeving die is gericht op het zoveel mogelijk verhogen van de kwaliteit van het leven en de onafhankelijkheid van de patiënt,” aldus Roger S. Mecca, MD, Vice President en Medical Director van Respiratory and Monitoring Solutions bij Covidien. “De Puritan Bennett 520-beademingsmachine is een uitstekend voorbeeld van innovatieve technologie die uitgebreide beademingsfunctionaliteit koppelt aan gebruiksgemak en mobiliteit ten behoeve van patiënten die thuis beademing nodig hebben.”

“De draagbare beademingsmachines uit de Puritan Bennett 500-serie zijn gebaseerd op jarenlange expertise bij de ontwikkeling van beademingssystemen voor thuis voor volwassen patiënten en kinderen en voor zorgverleners,” aldus Pete Wehrly, President van Respiratory and Monitoring Solutions bij Covidien. “We blijven ons inzetten voor de ontwikkeling van geavanceerde medische producten die beantwoorden aan de behoeften van de patiënten van vandaag en morgen. De lancering van de Puritan Bennett 520-beademingsmachine – de nieuwste toevoeging aan de 500-serie – is het bewijs van onze toewijding om onze klanten te ondersteunen bij het beantwoorden aan de behoeften van hun patiënten.”

Over Covidien

Covidien is een vooraanstaande internationale leverancier van producten voor de gezondheidszorg die innovatieve oplossingen creëert voor een beter resultaat voor de patiënt en uitblinkt door middel van leiderschap en topkwaliteit op klinisch gebied. Covidien produceert, verspreidt en onderhoudt een veelzijdig assortiment toonaangevende producten in drie segmenten: medische apparatuur, farmaceutische producten en medische verbruiksartikelen. De inkomsten van Covidien in 2010 bedroegen 10,4 miljard USD. Covidien heeft circa 42.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer 60 landen. De producten van het bedrijf worden verkocht in meer dan 140 landen. Zie www.covidien.com voor meer informatie over ons bedrijf.

Foto’s/multimediagalerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6579075&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Covidien
Sherri Hughes-Smith, +1 303-581-6849
Public Relations Manager
Respiratory and Monitoring Solutions
sherri.hughes-smith@covidien.com
of
Bruce Farmer, +1 508-452-4372
Vice President
Public Relations
bruce.farmer@covidien.com
of
Coleman Lannum, CFA, +1 508-452-4343
Vice President
Investor Relations

cole.lannum@covidien.com

Ticker_symbol NYSE:COV

Deel: ' Covidien introduceert draagbare beademingsmachine in Europa '
Lees ook