Craytech komt met medisch glasplaattoetsenbord met voelbare feedback


UTRECHT, 20180125 -- Craytech, producent van hygiënische oplossingen, presenteert vrijdag op de ICT&Health een nieuw medisch toetsenbord. De SaniKey NoProfile MultiConnect is een innovatief glasplaattoetsenbord dat voelbare feedback geeft. Het draadloze glazen toetsenbord kan niet alleen worden verbonden met PC en laptop, maar ook met mobiele apparaten.

Medische toetsenborden zijn specifiek ontworpen voor het gebruik de zorg, waar goede infectiepreventie van levensbelang is. Essentieel in zulke omgevingen is dat een toetsenbord snel en eenvoudig kan worden schoongemaakt en ontsmet. Een volledig vlak oppervlak (in dit geval een glasplaat) is grondiger en eenvoudiger te reinigen dan een oppervlak met opstaande toetsen.

Stefan Meijer, woordvoerder van Craytech, vertelt over de uitdagingen bij de ontwikkeling: “Ondanks dat een volledig plat toetsenbord het meest hygiënisch is heeft het toch even geduurd voordat we hiermee kwamen. Dat is omdat we eerst de nadelen goed wilden tackelen. Een glasplaattoetsenbord is eigenlijk één groot touchscreen. Van gebruikers kregen we vaak te horen dat ze een glazen toetsenbord niet prettig vonden werken, omdat het niet voelbaar is wanneer je een toets aanslaat. In ons toetsenbord hebben we daarom een haptische feedback geïntegreerd. Bij elke toetsaanslag geeft het toetsenbord een lichte trilling. Tenminste, dat is aan de gebruiker. Het toetsenbord kan ook een geluidsignaal of juist helemaal géén feedback geven.”

Overige functies
De SaniKey NoProfile MultiConnect kan worden verbonden via USB, maar ook draadloos via WiFi of Bluetooth. Daarmee is het toetsenbord niet alleen te gebruiken met PC en laptop, maar ook met mobiele apparaten als smartphones en tablets. Het toetsenbord beschikt over een ingebouwde accu die via USB kan worden opgeladen. Om ongewilde toetsaanslagen tijdens het schoonmaken te voorkomen heeft het toetsenbord een Cleaning Lock, waarmee de toetsen tijdelijk geblokkeerd kunnen worden. Het toetsenbord heeft een antibacteriële behuizing voor een actieve bestrijding van bacteriën. De rechterkant van het toetsenbord heeft een dubbele functionaliteit: met een druk op de knop kan er worden geschakeld tussen het numerieke gedeelte (numpad) en een multi touch pad.

De SaniKey NoProfile MultiConnect wordt op vrijdag 26-1-2018 officieel gelanceerd op de ICT&Health Conferentie in Utrecht. Het toetsenbord is vanaf diezelfde dag te bestellen bij distributeur Formex Medical.


Deel: ' Craytech komt met medisch glasplaattoetsenbord met voelbare feedback '
Lees ook