Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Creatief met herfst in Von Gimborn Arboretum

De herfst is een periode van grote veranderingen in de natuur. Planten bereiden zich voor op de naderende winterrust. De rijpende zaden en vruchten en de vaak prachtige herfstkleuren geven de bomen een heel nieuw aanzicht. In het Von Gimborn Arboretum is de herfst een seizoen vol kleur. Wegens groot succes herhalen we
13/14 oktober het Herfstweekend met o.a. rondleidingen en een `creatief-met-herfst-programma' voor jong en oud.

Lekker banjeren door het afvallende blad, genieten van de geuren van de herfst, kastanjes en noten rapen... dat is herfst op zijn best. En tijdens het Herfstweekend doen we er nog een schepje bovenop. Behalve heerlijk struinen door het prachtig gekleurde park, kunt u ook nog iets moois maken van al die herfstpracht. Herfststukjes van allerlei materialen uit het park (zelf verzamelen mag, maar hoeft niet), of placemats en broches waarin de herfstkleuren vereeuwigd worden. Leuk om te doen, leuk om te bewaren. En ook echt iets om met de (klein)kinderen te doen.

Daarnaast nemen onze gidsen u graag mee om u in te wijden in de geheimen die het park in de herfst laat zien: waarom kleuren de bladeren rood en wat doen bomen om zich voor te bereiden op de komende winter? De wandelingen beginnen om 11.00 en 14.00 uur en duren ca. anderhalf uur. Geniet u liever op eigen houtje? Dat kan, het Arboretum is groot genoeg.

Sparretocht Von Gimborn Arboretum

Plantaardige kersttradities onder de loep

Op 16 december organiseren de Botanische Tuinen weer de traditionele Sparretocht in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Tijdens deze Sparretocht besteedt de rondleider weer aandacht aan diverse kerstgebruiken, -tradities en -misvattingen.

Waarom hangen we al dat groen in huis tijdens de Kersttijd en wie heeft het idee voor een kerstboom eigenlijk bedacht? Wie nieuwsgierig is naar de antwoorden op deze vragen is van harte welkom. Natuurlijk is er ook aandacht voor andere winterse pracht en praal. Er start een wandeling om 11.00 en 14.00 uur en de wandelingen duren ongeveer anderhalf uur.

U kunt het Arboretum ook op eigen gelegenheid bezoeken. Een rondleiding is dan alleen op aanvraag mogelijk en tegen vergoeding.

Deel: ' Creatief met herfst in Von Gimborn Arboretum '
Lees ook