Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Creative MuVo Slim digitale audiospeler biedt een schat aan functies op creditkaartformaat

Meest veelzijdige speler van Creative onderscheidt zich door stijl en kwaliteit

Amsterdam, 19 april 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative MuVo® Slim 256MB aan; een belangrijke toevoeging aan zijn bekroonde familie van draagbare audiospelers. De Creative MuVo Slim is ideaal voor muziekliefhebbers die dromen van talloze functies in combinatie met draagbaarheid en stijl. Hij is slechts 7,6 mm breed en combineert digitale audio, FM-radio en spraakopname in een uiterst compact ontwerp dat in lengte en breedte vergelijkbaar is met een creditkaart.

De Creative MuVo Slim is niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar zeker ook voor de professional, zowel op kantoor als onderweg. Door zijn formaat past hij perfect in de zak van een hemd of een jas of in een aktetas. Hij wordt geleverd met een zwarte vouwhoes wat hem een nog stijlvoller uiterlijk geeft. De Creative MuVo Slim is zeer veelzijdig als zakelijk hulpmiddel. Met zijn ingebouwde microfoon registreert hij tot 16 uur gedicteerde tekst, gesprekken en persoonlijke geheugensteuntjes en het is mogelijk bedrijfspresentaties, digitale afbeeldingen en spraak- of muziekbestanden te bewaren in het geheugen.

Als superslanke audiospeler kan de MuVo Slim tot acht uur WMA-bestanden* of tot vier uur MP3*-muziek bewaren in het 256MB geheugen dat zit vervat in zijn schokbestendige constructie. Dankzij de snelle USB 2.0-verbinding en de eenvoudige 'drag and drop' bestandsoverdracht zonder software, kan hij ook muziekbestanden ontvangen met een snelheid van wel één nummer per seconde. De heldere muziekweergave bij 90dB SNR kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak met een vijfbands grafische equalizer en met vier EQ-presets naast de omgevingsinstellingen voor pop, rock, jazz of klassiek.

De Creative MuVo Slim is voorzien van een FM-radio met 32 voorkeurzenders en een FM-opnamefunctie. De verwijderbare batterij kan opnieuw worden opgeladen via de USB-verbinding van de speler en biedt tot 17 uur ononderbroken luisterplezier.

Het blauwverlichte LCD-scherm geeft de bestandsinformatie overzichtelijk weer. toegang tot muziek- en spraakbestanden door eenvoudigweg door de folders, afspeellijsten of songs te bladeren. Daarna kunt u van uw muziek genieten in de play, shuffle of resume modus. Het systeem heeft ingebouwde ondersteuning voor Windows Media Player 9 en WMA. Hoewel de MuVo Slim geen software nodig heeft om bestanden over te zetten, bevat het pakket ook de Creative MediaSource(tm) software voor muziekbeheer. MediaSource is een handige toepassing om cd's te rippen en te branden, volledige digitale muziekcollecties te organiseren en gemakkelijk MP3- en WMA-bestanden over te zetten. De MuVo Slim wordt geleverd met hoogwaardige neodymium oordopjes.

"Deze uitstekende speler, recorder en radio vertegenwoordigt een nieuwe norm op het gebied van functies en compactheid", aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager voor Digitale Audiospelers bij Creative. "Zowel thuis als in een zakelijke omgeving combineert hij de mogelijkheden die mensen vandaag de dag wensen, in een uiterst slank ontwerp dat zeker indruk zal maken op de stijlbewuste gebruiker."


* Bestanden geconverteerd naar MP3 bij 128kbps, naar WMA bij 64kbps.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative MuVo Slim is vanaf eind april beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¬ 219,- inclusief BTW.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde product en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan, met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Deel: ' Creative MuVo Slim digitale audiospeler biedt functies op creditkaar.. '
Lees ook