VERENIGING VNO-NCW

Creative Protection wint prijs mini-onderneming

Dit is een persbericht van de Stichting Mini-Ondernemingen Nederland

Creative Protection mini-onderneming van het jaar

Den Haag, 9 juni 2002 Mini-onderneming Creative Protection van Hogeschool Arnhem/Nijmegen uit Arnhem is vandaag op de Slotmanifestatie van Mini-Ondernemingen Nederland gekozen tot mini-onderneming van het jaar. Creative Protection ontving een grote wisselbeker uit handen van Peter Kwant, directeur Private Banking van ABN AMRO Bank. De Slotmanifestatie werd gehouden bij ABN AMRO Bank in Amsterdam, waar bijna vier honderd jongeren en belangstellenden uit het onderwijs en bedrijfsleven het elfde projectjaar mini-ondernemingen feestelijk afrondden. Mini-ondernemingen zijn bedrijven die worden gerund door jongeren in het beroepsonderwijs. Aan het eind van dit studiejaar hebben 270 mini-ondernemingen de balans opgemaakt en na uitbetaling van de aandeelhouders hun bedrijf ontbonden. Zo'n 3000 jonge ondernemers zijn uit hun functie ontheven en weer gewoon student.

Creative Protection werd met de BagTop, een designkoffer voor de laptop, de beste van Nederland. De deskundige jury beargumenteerde haar keuze: een uitstekend jaarverslag, een zeer professionele standpresentatie en een mooi product. Delta Lloyd sponsort de deelname van Creative Protection aan de Europese finale die in Parijs wordt gehouden van 8 t/m 11 augustus.

Bobo's luisteren naar jonge honden
De competitie ging tussen zeven regionale winnaars die op basis van hun jaarverslag en zakelijke presentatie door de jury werden ondervraagd over hun gevoerde beleid.
Deze jury stond onder de deskundige leiding van Peter Kwant, Managing Director Private Banking. Andere juryleden waren Ilja van Haaren, zakenvrouw van het jaar 2002, Margreet Hansink, vice-voorzitter Jong Management en Jan Nijhuis, voorzitter van de Limburgse Werkgeversvereniging.

Opvallende prestaties
Drie mini-ondernemers die in maart uitblonken op het YEE Cambridge examen, het internationale ervaringsexamen over mini-ondernemingen, stond ook een verrassing te wachten. De NOvAA beloonde Marieke van Egmond van de Hanzehogeschool, afd. Sport Gezondheid & Management in Groningen met een I-mode vanwege haar hoogste score op het onderdeel financieel beleid.
Laurens Verwijs van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen, afd. HEAO/HTS/GG&M in Arnhem werd door de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel getrakteerd op een cursuscheque bij de Baak Managementcentrum, voor de hoogste score op het onderdeel marketing. Een eervolle vermelding ontving kandidaat Alexander McNeil van de British School in Voorschoten. Hij had tijdens het Cambridge-examen overall de beste scores en ontving van Mini-Ondernemingen Nederland een summercourse naar eigen keuze.

Aan Joyce van Eijk van young business talents, was het dit jaar de eer om de mini-ondernemers die waren opgevallen door hun buitengewone inzet te huldigen als lid van de alumnivereniging van Mini-Ondernemingen Nederland.
Verder werden ook Gerard en Gerry Hovens uit Reuver gehuldigd als accountants van het jaar, Wim de Winter uit Rotterdam als mentor van het jaar en Adrie Rijk van de AOC Oost uit Twello als docent van het jaar.

Voor meer informatie over Creative Protection kunt u contact opnemen met directeur Stefan Melchers, tel: 06-21893473 , of kijk op www.mini-ondernemingen.nl

Voor meer informatie over young business talents kunt u contact opnemen met Joyce van Eijk, tel: 06-29456373.

Voor nadere informatie over de Slotmanifestatie en de Stichting Mini-Ondernemingen Nederland kunt u contact opnemen met Barbara Rademaker, voorlichter.
Tel: 070 3490156 of 06 24596532, fax: 070 3490157.


09 jun 02 12:06

Deel: ' Creative Protection mini-onderneming van het jaar '
Lees ook