Crematie huisdier nu thuis live te volgen via tv-scherm


Gezien bij EenVandaag NPO1 op zaterdag 3 oktober 2015

GELDERMALSEN, 20151003 -- Dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe in Geldermalsen biedt als eerste de mogelijkheid de crematie van het eigen huisdier live te volgen via een TV-scherm. Eenvandaag TV op NPO1 brengt dit nieuws aan de vooravond van werelddierendag op zaterdag 3 oktober 2015 om 18:15 uur.

In Nederland zijn in veel plaatsen huisdierencrematoria gevestigd. Toch kan de afstand naar het crematorium een bezwaar zijn om het overleden huisdier daar zelf heen te brengen. Om diezelfde reden vervalt ook de mogelijkheid om nog een keer in alle rust afscheid te nemen. Het nieuwe dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe in Geldermalsen heeft hiervoor een nieuwe service in het leven geroepen, de mogelijkheid om de crematie van een overleden huisdier bij te wonen op een TV-scherm in het uitvaartcentrum.

Dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe voorziet in de behoefte van diereneigenaren om op een locatie in de eigen omgeving de crematie van een overleden huisdier, paard of pony te kunnen regelen. Ook voor het begraven van het huisdier kan de klant bij het uitvaartcentrum terecht.

Eigenaren kunnen hun overleden huisdier zelf brengen naar het uitvaartcentrum, of thuis of bij de dierenarts laten ophalen door één van de medewerkers. In de smaakvol ingerichte afscheidsruimte van het uitvaartcentrum kan op een moment naar keuze in alle rust afscheid worden genomen. Ook is het mogelijkheid om in de afscheidsruimte van het uitvaartcentrum de euthanasie van het huisdier te laten plaatsvinden, uiteraard verzorgd door een dierenarts naar keuze van de eigenaar van het dier.

De medewerkers van het uitvaartcentrum zorgen na afloop van het afscheid voor het vervoer van het dier naar het dierencrematorium van Majesta in Utrecht. Indien gewenst kan er een afspraak worden gemaakt om op een later tijdstip de crematie van het dier live bij te wonen op een TV-scherm in de afscheidsruimte van het uitvaartcentrum in Geldermalsen. Op het afgesproken moment komen de eigenaren van het dier naar het uitvaartcentrum, waar zij in de afscheidsruimte de handelingen op het crematorium in Utrecht live kunnen volgen op een TV-scherm. Zo kunnen zij getuige zijn van het feit dat hun geliefde dier tot het laatste moment respectvol wordt behandeld.

Het uitvaartcentrum heeft een ruim assortiment aan urnen, as-sieraden en andere producten en biedt veel vrijblijvende informatie over de mogelijkheden als het moment van afscheid van het geliefde huisdier dichterbij komt.

Dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe is sinds kort in bedrijf. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 24 Oktober 2015 door Martin Gaus, Nederlands bekendste gedragstherapeut voor honden en twintig jaar geleden crematie-pionier.

Majesta Uitvaartzorg voor dieren

Dierenuitvaartcentrum Majesta De Betuwe is onderdeel van Majesta Uitvaartzorg voor dieren. Met meer dan tien huisdierencrematoria, een paardencrematorium, drie dierenuitvaartcentra en een dierenbegraafplaats wil Majesta de uitvaartzorg voor huisdieren dichter bij de mensen brengen. Een respectvol afscheid doet recht aan de liefde voor een huisdier en de emoties die het verlies met zich meebrengt. Professionaliteit gecombineerd met persoonlijke aandacht kenmerkt deze dienstverlening. De vestigingen van Majesta bieden verschillende opties om een crematie of begrafenis te kiezen die past bij de wensen, maar ook bij het budget van de huisdiereigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Anne van Praag-Prinse, telefoon 06-51406567, of e-mailen naar annevanpraag@majesta.nl

Deel: ' Crematie huisdier nu thuis live te volgen via tv-scherm '
Lees ook