Ingezonden persbericht

Ter publicatie.


***

CRIMEZONE.NL START THRILLERMAGAZINE

Thrillerfans opgelet. Komend weekend wordt het eerste digitale thrillermagazine van Nederland onthuld: Crimezone Magazine. In dit maandelijkse internetmagazine o.a. veel aandacht voor nationale en internationale misdaadauteurs, de Thriller Top 13 van de maand en een overzicht van alle gepubliceerde recensies. Ook zal iedere maand een column worden geschreven door bekende en onbekende schrijvers. Het magazine is een initiatief van thrillersite Crimezone.nl.


___ Veelbelovend

De eerste editie van Crimezone Magazine is al veelbelovend, niet in de laatste plaats door interviews met John Connolly en Peter Robinson. Beide auteurs weten in het buitenland reeds een groot lezerspubliek te boeien en in Nederland wordt er hard aan de weg getimmerd. De eerste column wordt verzorgd door Dick van den Heuvel en Simon de Waal, die vorig jaar debuteerden met de Van Ledden Hulsebosch-detective OEMoord in Tuschinski¹.

Ook de mei editie belooft een spectaculaire inhoud, waaronder een interview met Karin Slaughter, die afgelopen week ons land bezocht. Voor hetzelfde nummer neemt Charles den Tex, Gouden Strop winnaar van vorig jaar, de column voor zijn rekening.


___ De Maand van het Spannende Boek

In de maand juni zal een speciale uitgebreide editie worden gemaakt t.g.v. de Maand van het Spannende Boek. Interviews met o.a. Tomas Ross, Henning Mankell en Mark Billingham. Journalist en thrillerfan Jos van Cann schrijft een artikel over 50 jaar crime in Nederland. Een thriller recensiewedstrijd met mooie prijzen zal lezers uitdagen deze zomer zijn of haar gelezen boeken te beoordelen.


___ Over Crimezone.nl

De thrillersite Crimezone.nl is vorig jaar september gestart en trekt sindsdien iedere week een groeiend aantal bezoekers uit Nederland en Belgie. Inmiddels hebben ruim 350 OEfans¹ zich geabonneerd op de gratis nieuwsbrief Crime/News.

Het team van Crimezone bestaat momenteel uit 7 vaste recensenten die verantwoordelijk zijn voor de meer dan 120 boekbesprekingen op de site.

Deel: ' Crimezone.nl start thrillermagazine '
Lees ook