CDA

CDA - Europa : Nieuws uit het Europees Parlement

Den Haag, 14 mei 1999

STRIJD TEGEN INTERNATIONALE CRIMINALITEIT, BELANGRIJK THEMA IN CDA EUROCAMPAGNE

CDA lijsttrekker bij de Europese Verkiezingen Hanja Maij-Weggen brengt vandaag een werkbezoek aan Europol. Maandag was Mevrouw Maij in Venlo waar o.a. gesprekken gevoerd werden met regionale politie over de groeiende grensoverschrijdende- en internationale criminaliteit. De CDA lijsttrekker wil dat er de komende vijf jaar meer aandacht wordt besteed aan de strijd tegen de grensoverschrijdende- en internationale criminaliteit.

Belangrijk is dat opsporings- en aanhoudingsprocedures beter op elkaar worden afgestemd in de EU-lidstaten en dat politiekorpsen over de grenzen beter met elkaar kunnen samenwerken. Wanneer verdachten niet beschikken over officiële identiteitspapieren dan moet het mogelijk worden om foto- en vingerafdrukken te registreren en te controleren in Schengen-verband.

Europol moet een centrale rol kunnen spelen bij internationale opsporing en registratie van grensoverschrijdende criminele organisaties en personen. Europol zou zich ook meer moeten concentreren op specifieke sectoren zoals internationale drugshandel, illegale wapenhandel en de handel in mensen. (met name vluchtelingen, vrouwen en kinderen )

Meer informatie:
Hanja Maij-Weggen, CDA lijsttrekker Europese Verkiezingen. Tel 00 31 6 53699310 Eduard Slootweg, voorlichter EVP/CDA-delegatie. Tel 00 32 75721280

Deel: ' Criminaliteit belangrijk thema in CDA eurocampagne '
Lees ook