IBM Nederland


Cross-Licensing overeenkomst met 3Com

IBM en 3Com hebben een 'cross-licensing'-overeenkomst gesloten. Dat betekent dat de bedrijven elkaar licenties geven voor de uitgebreide reeksen aan gepatenteerde netwerk- en communicatietechnologieën. Door de overeenkomst kunnen de researchteams van IBM en 3Com in korte tijd nieuwe producten op de markt brengen.

Met deze uitbreiding van samenwerking kunnen zowel IBM als 3Com nieuwe research- en development-doelen stellen. De gebundelde inspanningen van deze technologische marktleiders zullen resulteren in moderne oplossingen en nieuwe creatieve manieren om toegang te krijgen tot netwerkinformatie. Door patenten te delen krijgen IBM en 3Com een grotere vrijheid nieuwe producten te ontwikkelen en kunnen ze concurreren in nieuwe segmenten van de IT-markt.

Zolang de overeenkomst geldig is, krijgen IBM en 3Com licenties voor alle patenten die gerelateerd zijn aan de gebieden waarop de bedrijven opereren. IBM heeft patenten op een aanzienlijke hoeveelheid netwerktechnologieën, onder meer op het gebied van servertoegang, web caching ATM/Ethernet/Token Ring, interfacekaarten en netwerkmanagement. De portfolio van 3Com omvat onder meer hardware- en softwarepatenten voor draagbare organizers, analoge en digitale modemtechnologie en LAN-telefonie.

IBM Corporation

Deel: ' Cross-Licensing overeenkomst IBM en 3Com '
Lees ook