Crosstown van beixo combineert successen op vouwfietsgebied


De Bilt, 20150218 -- Alweer een nieuwe vouwfiets van beixo? Kan het dan nóg beter? Jawel: de crosstown (x-town) combineert de beste eigenschappen van bewezen successen op vouwfietsgebied: licht, snel klein op te vouwen en zonder vieze ketting. De eerste 16 inch vouwfiets met aandrijfriem die comfortabel fietst. De crosstown heeft een volwaardig frame, daarmee is de fiets zo degelijk en stoer als klanten van beixo gewend zijn.

Crosstown van beixo combineert successen op vouwfietsgebiedHet is de eerste keer dat beixo met een fiets komt die geen gebruik maakt van de cardanas voor de aandrijving. Maar de crosstown blijft een beixo en is dus kettingloos: hij heeft een aandrijfriem van kevlar. Daardoor is hij nog steeds schoon als een fiets met cardanas, maar lichter dan met cardanas of ketting. Wat de fiets ook lichter en bovendien kleiner maakt, is de maat van de wielen: 16 in plaats van 20 inch.

De crosstown is de ideale vouwfiets voor de reiziger die zijn fiets in andere vervoermiddelen meeneemt, of dat nou de trein, de bus of de auto is. In vier handelingen is de fiets op zijn kleinst, door het zadel nog niet in te schuiven kan de gebruiker de crosstown ook in gevouwen toestand voortrollen. Het zadel blijft zelfs bruikbaar om op te zitten. Handig in een drukke trein. Parkeren aan de rand van de stad en verder op de crosstown: niet afhankelijk van vertrektijden van openbaar vervoer. 


Deel: ' Crosstown van beixo combineert successen op vouwfietsgebied '
Lees ook