Nieuwe CD van Marc Lezwijn: Guitar Moves II


Crowd Funding met mooie tegenprestaties

Zoetermeer, 20140109 -- Gitarist Marc Lezwijn staat in de startblokken om de CD “Guitar Moves II” te maken. Om zijn plan gefinancierd te krijgen heeft hij van de website marclezwijn.nl een crowd funding site gemaakt. Direct na het laden wordt de gezellige promotiefilm afspeelt waarin mensen de loftrompet steken over eerdere producties van Marc. Ze vertellen in beeld waarom ze achter zijn plan staan om een nieuw album te maken.

Subsidies voor de kunsten en banen in diezelfde sector zijn weggevallen, een artiest moet zelf zorgen dat zijn artistieke ei gefinancierd wordt. Het ei leggen is zijn kunst, het financieren moet door (kunst)liefhebbers gebeuren. In de regel wordt crowd funding toegepast om het artiesten mogelijk te maken een eigen product op de markt te brengen. Vaak gebeurt dit via commerciële bureaus die een deel van de opbrengsten incasseren. Marc doet alles in eigen beheer zodat het ingelegde geld regelrecht in de nieuwe CD geïnvesteerd kan worden.

Meedoen?
Na enig klikken via bijvoorbeeld Facebook of Linkedin hoor je plots fijne muziek van een (wellicht voor jou) onbekende gitarist. Deze muzikant gaat niet bij de pakken neer zitten ondanks het lastige culturele klimaat(jaja, de crisis). De drang om te creëren en spelen is er altijd, daarom gaat Marc zelf op zoek naar zijn publiek en dat ben jij.

Vanaf tien euro ben je deelnemer in een toekomstplan waar ook nog een prima tegenprestatie aan vastzit: een hoge kwaliteit download danwel CD via de post of, voor een iets hogere donatie, ook een prachtige plaats bij de première met vernoeming in het CD-boekje en op het programma. Overigens, als het allemaal niet door zou gaan, wat niet in de verwachting ligt, dan krijg je gewoon je geld weer terug. Risicoloos. Dat is prettig zakendoen voor de luisteraar en muziekminnaar van de toekomst.

Geef weer toekomst aan de muziek en onderneem actie! Ga naar de site marclezwijn.nl en schrijf je in zodat de akoestische gitaarklanken van Marc’s composities opgenomen worden en voor iedereen toegankelijk worden.


Deel: ' Crowd Funding voor nieuwe CD van Marc Lezwijn Guitar Moves II '
Lees ook