Crowdfunding realiseert avontuurlijk tussenjaar voor jongeren


Het IdealenKompas als matchmaker voor CrowdAboutNow en jongerencampus

UTRECHT, 20130501 -- Breekjaar omvat een avontuurlijk tussenjaar op een campus voor jongeren die na de middelbare school niet weten wat ze willen. Voor de eerste try-out in september 2013, is via het IdealenKompas contact gelegd met CrowdAboutNow; een sociaal platform waarbij met crowdfunding de financiering wordt gerealiseerd. Met een rendement van 12 procent voor investeerders over drie jaar, en een levenslange investering voor jongeren, biedt Breekjaar een stevig onderbouwd programma voor de deelnemers. Het project wordt door 110 investeerders gesteund met een totaalbedrag van € 15.000 aan financiering.

Bij Breekjaar leren jongeren echt kiezen. Omdat echt kiezen meer is dan een studie of werkkeuze maken. “In Breekjaar ontdek je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Jongeren ontdekken wat ze belangrijk vinden voor het leven, dingen die je nou juist niet op school hebt geleerd. Je gaat aan de slag met uitdagende opdrachten, een buitenlandervaring, proefstuderen, creativiteit en ondernemerschap. Het jaar is helemaal ingericht op het leren kiezen zodat jongeren met meer richtingsgevoel de toekomst in gaan. En dat alles onder intensieve begeleiding van persoonlijke coaches”, zo vertelt Anke van Donkersgoed, één van de vijf initiatiefnemers van Breekjaar.

Uitval

“Dertig procent van de jongeren stopt in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Over de eerste drie jaar valt 40 procent van de leerlingen uit. Dat betekent dat slechts zes van de tien leerlingen de eindstreep haalt!” Van Donkersgoed rekent snel uit dat dit zomaar een kostenpost betekent van 6 miljard op jaarbasis, “pin me niet vast op de exacte besparingen die we kunnen realiseren, maar dat een goede studiekeuze de kans op het volbrengen van de studie betekent, en dat daarmee behoorlijke kosten worden bespaard, mag helder zijn.”

Crowdfunding

Bij crowdfunding gaat het om een lening, geen donatie, die in een periode van drie tot vijf jaar wordt terugbetaald. Crowdfunding past bij de overtuiging van Breekjaar; met Breekjaar bouwen vrijwilligers samen aan vernieuwing in het onderwijs en de toekomst van jongeren. Het jaar is voor iedereen toegankelijk. Via het IdealenKompas werden de organisatoren van Breekjaar op het spoor van CrowdAboutNow gezet; hier worden initiatieven goed begeleid wat erin resulteert dat 60 procent van de projecten met crowdfunding succesvol kunnen starten.

Via CrowdAboutNow presenteer je jouw ondernemingsplan aan de wereld en ga je op zoek naar voldoende investeerders om het te kunnen uitvoeren. Het platform CrowdAboutNow biedt ondernemers en investeerders de mogelijkheid samen te werken aan het realiseren van een plan of idee. Als een initiatiefnemer de benodigde investeringen verzameld heeft, gaat de ondernemer aan de slag en houdt de investeerders via CrowdAboutNow op de hoogte van de ontwikkelingen. Investeerders kunnen de ondernemer met raad en daad ondersteunen. Na een vooraf afgesproken termijn krijgen de investeerders hun investering inclusief rendement terug en kunnen zij weer in nieuwe ondernemingen investeren.

Over het IdealenKompas

Het IdealenKompas is ontwikkeld door GreenWish en wijst mensen de weg naar geld, menskracht, advies, spullen en andere zaken die nodig zijn voor het realiseren van een goed doel. Het IdealenKompas is een maatschappelijke marktplaats en ‘matcht’ vraag en aanbod met elkaar. Door het potentieel in de samenleving beter te benutten komen maatschappelijke initiatieven op een nieuwe manier tot stand.

Het IdealenKompas wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners: ASN Bank, KICI, GDO, AgentschapNL, UwPersvoorlichter, Greenhost en Fitinme


Deel: ' Crowdfunding realiseert avontuurlijk tussenjaar voor jongeren '
Lees ook