Crowdfunding voor ledenadministratie op de clubwebsite


Aanscherping Wet Persoonsgegevens; verenigingen moeten orde op zaken stellen

DELFT, 20151027 -- De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt per 1 januari 2016 aangescherpt. Dat heeft gevolgen voor verenigingen: het laten rondslingeren van Excel-bestanden met daarin persoonsgegevens kan vervelende consequenties met zich mee brengen. Het is voor verenigingen daarom tijd om orde op zaken te stellen. Tegelijkertijd hebben verenigingen steeds meer moeite met het vinden van vrijwilligers. Het Nederlandse My Member Software biedt een oplossing met de start van een crowdfundingproject voor de ontwikkeling van ledenadministratiesoftware voor op de eigen clubwebsite.

'Nederland is een echt verenigingenland,' zegt initiatiefnemer Mark Boos van My Member Software. 'Bijna iedereen is wel lid van een of meerdere verenigingen, Nederland kent zelfs meer verenigingsleden dan inwoners. De gegevens van al die leden moeten natuurlijk wel actueel gehouden worden en veilig opgeslagen, een taak die met een aangescherpte WBP nog belangrijker wordt.'

De nieuw te ontwikkelen versie van My Member Software (MMS) is open source en meertalig en komt beschikbaar voor het Joomla Website Beheer Systeem. Door de web-interface kunnen verenigingen en clubs hun leden bestand met een beveiligde verbinding via de eigen, bestaande website onderhouden. De software is gebaseerd op de besloten versie, die al ruim 40.000 gebruikers heeft.

De ontwikkelaar zoekt voor de helft van het project financiering via crowdfunding en neemt de andere helft van de investering voor eigen rekening. Het crowdfundingproject loopt via Kickstarter.com, het benodigde bedrag is 7000 euro. Deelnemers kunnen als tegenprestatie de software als eerste downloaden, testen en kosteloos gebruiken voor onbepaalde tijd. Het crowdfundingproject loopt tot 11 november 2015. Dan zal blijken of er voldoende steun is verworven om het project doorgang te laten vinden.

Over My Member Software

My member software is een open source ledenadministratiemodule. De huidige, besloten variant van de software wordt sinds 4 jaar actief en naar tevredenheid gebruikt door zo’n 40.000 leden en bestuurders van Nederlandse verenigingen en stichtingen. Via speciaal gebouwde servers wordt de software door onder anderen secretarissen of penningmeesters via de eigen website van de vereniging ingezet.


Deel: ' Crowdfunding voor ledenadministratie op de clubwebsite '
Lees ook