Crowdfunding voor onderzoek naar Nederlands zorgstelsel gestart


AMSTERDAM, 20141031 -- Het crowdfunding platform Yournalism gaat samen met zorg-econoom Marcel Canoy onderzoeken hoe ons zorgbestel in elkaar steek. De groeiende onduidelijkheid over de zorg vraagt om structurele verheldering in plaats van het alleen maar het aankaarten van incidenten. Voor het project hoopt Yournalism de komende tijd €6000,- euro op te halen waarvan Canoy twee maanden aan het werk zal gaan.

Naar aanleiding van de vele vragen die er vanuit het publiek worden gesteld, introduceert Yournalism in samenwerking met econoom en zorgexpert Prof. Dr. Marcel Canoy het concept ‘The Everyday Economist’ een mix tussen expert opinie, onderzoeksjournalistiek en reportages uit het veld. The Everyday Economist is gebaseerd op het bankenblog dat Joris Luyendijk bijhield voor The Guradian. Marcel Canoy kent de zorg van binnen en van buiten en gaat eigen expertise combineren met de vragen die er via Yournalism zijn gesteld.

De komende maanden gaat Canoy meelopen met de verzekeraars, verzorgers en beleidsmakers ter plaatse. De mensen die gezamenlijk vorm geven aan de zorg in Nederland. Met een persoonlijke aanpak, gericht op het menselijke gezicht, wil hij de relaties tussen de verschillende betrokken partijen blootleggen en inzicht bieden in de dagelijkse praktijk. Per €1000,- euro crowdfunding zal hij op bezoek gaan bij een belangrijke speler in de zorgsector. De cyclus wordt afgesloten met een overzichtsartikel dat op Yournalism.nl zal worden gepubliceerd.

Prof. Dr. Marcel Canoy is als econoom onder andere verbonden geweest aan onderzoeksbureau Ecorys, de Erasmus School of Accounting en Assurance en aan het Bureau of European Policy Advisers (BEPA). Hij bekleedde diverse functies bij het Centraal Planbureau en was tussen 2008-2013 werkzaam als deeltijdhoogleraar Economie en Regulering van de Zorg aan de Universiteit van Tilburg.

Canoy heeft een vaste column in Zorgvisie en in het Financieele Dagblad en blogt daarnaast bij Medisch Contact en economie.nl.


Deel: ' Crowdfunding voor onderzoek naar Nederlands zorgstelsel gestart '
Lees ook