PERSBERICHT - 20 FEBRUARI 2000

Persbulletin Iers Nationaal Verkeersbureau
Februari 2000

CRUISE IN IERLAND MET EMERALD STAR

Emerald Star verhuurt al jaren motorkruisers waarmee de watersportliefhebber over de rivier de Shannon en de Erne kunnen varen. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig. Bij aankomst krijg je een korte instructie en na het afleggen van een kleine proefvaart kun je gaan en staan waar je wilt.

Er is op de Shannon geen vrachtvaart en in veel gevallen heb je kilometers lang de rivier voor jezelf. Startplaatsen zijn Portumna in Co. Galway, Carrick-on-Shannon in Co. Leitrim en Belturbet in Co. Cavan.

Voor het seizoen 2000 brengt Emerald Star een nieuwe motorkruiser op de markt, Caprice genaamd. Zoals de naam al suggereert, gaat het hier om een beetje een extravagant model ontworpen voor de watersportliefhebber die wel eens iets anders wil.

De Caprice heeft een lengte van 11.84 meter en beschikt over twee 2-persoons hutten. Eventueel kunnen ook in het salongedeelte van de boot twee slaapplaatsen gecreeerd worden.

In de kombuis vind je moderne apparatuur zoals een ingebouwde oven, een kookplaat en een magnetron. De keuken, inclusief aanrecht en koelkast is volledig ergonomisch geplaatst. Op de Caprice vind je tevens een `airing cupboard' waar op natte dagen de kleren gedroogd kunnen worden.

Bij het ontwerpen van de leefruimte is met name rekening gehouden met licht en ruimte. Grote ramen geven je te allen tijde een ruim uitzicht op de omgeving, zelfs als je lekker onderuit gezakt op de bank zit! Via de openslaande deuren heb je een fantastisch uitzicht en kun je op het achterdek komen. Zowel de hutten als de zit- en leefruimte zijn centraal verwarmd.

Door de dubbele besturing kun je onder alle weersomstandigheden comfortabel varen. Voor binnenbesturing is een verhoogde stoel en een ruitenverwarmer aangebracht, zodat je altijd goed zicht hebt. De buitenbesturing bevindt zich op de brug. Ook zijn er vaste zitplaatsen voor de stuurman en de bemanning.

De dieselmotor bevindt zich onder het achterdek, weg van de leef- en slaapruimtes! Je hebt dus geen last van uitlaatgassen en lawaai. Voor het opladen van batterijen van bijvoorbeeld mobiele telefoons, videocamera's etc., kun je gebruik maken van de aansluiting van de sigarettenaansteker (eigelijk net als in de auto). Aan boord vind je verder ook een kleine safe, een televisie en een radio/casetterecorder.

Een heerlijke boot voor een ontspannen vakantie op het water!

Zoekwoorden:

Deel: ' Cruise in Ierland met nieuwe motorkruiser van Emerald Star '
Lees ook