Cruyff Foundation en EK Atletiek laten kinderen sporten

Cruyff Foundation en EK Atletiek laten kinderen sporten!

Amsterdam, 29 februari 2016

De Johan Cruyff Foundation is Social Partner geworden van de Europese Kampioenschappen Atletiek 2016 in Amsterdam. Het gemeenschappelijke doel van beide partijen is om in de aanloop naar en tijdens de EK veel kinderen te laten sporten.

De Europese Kampioenschappen zijn in 2016 het grootste sportevenement in Nederland en vinden voor het eerst in ons land plaats. Meer dan 1300 atleten uit 51 landen zullen een maand voor de Spelen van Rio de Janeiro in Amsterdam strijden om in totaal 46 Europese titels. De stichting EK Atletiek Amsterdam 2016 en de Cruyff Foundation zetten zondag bij de NK indoor Senioren in Apeldoorn een handtekening onder de samenwerking. Voor de Cruyff Foundation zijn de EK een ‘thuiswedstrijd’. Het hoofdkantoor van de organisatie is in het Olympisch Stadion gehuisvest.

De Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen in Nederland en daarbuiten. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking om in beweging te komen. Door te bewegen worden kinderen fitter, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever.

‘Ook de stichting EK Atletiek heeft zich als doel gesteld om in aanloop naar en tijdens het evenement veel kinderen te laten sporten door ze in aanraking te brengen met atletiek. Dat gebeurt onder meer in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en de Atletiekunie. Dat we nu ook samen optrekken met de Cruyff Foundation zet die ambitie nog meer kracht bij’, aldus Rien van Haperen, directeur van de stichting EK Atletiek.

Via de Athletics School Champs doen duizenden scholieren in de week van de EK mee aan sportieve activiteiten. De school die zich van zijn beste ‘sportieve’ kant laat zien, wordt beloond met een ‘Schoolplein14’ een initiatief van de Cruyff Foundation om kinderen in het primair onderwijs te stimuleren om samen te sporten en spelen tijdens en na schooltijd.. “Wie tenslotte vroeg begint met bewegen, heeft een voorsprong”, aldus Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation.

De Johan Cruyff Foundation is tevens het goede doel bij de Brooks 10K Champions Run op zondag 10 juli. Voor elke inschrijving voor die run door het centrum van Amsterdam wordt 1 euro gedoneerd aan de Cruyff Foundation.

Fotobijschrift (foto vrij van rechten): Niels Meijer (directeur Johan Cruyff Foundation), Rien van Haperen (directeur EK Atletiek) en tientallen kinderen geven bij de NK Atletiek Indoor in Apeldoorn het startsein voor de samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de EK Atletiek 2016.

Over de EK Atletiek Amsterdam 2016

De Europese Kampioenschappen Atletiek zijn in 2016 (6-10 juli) het belangrijkste sportevenement in Nederland. Breedtesport en topsport gaan hand in hand op prachtige locaties als het Olympisch stadion en het Museumplein. Tijdens de EK worden met tal van activiteiten sport en sportief gedrag in de Nederlandse samenleving en een gezonde leefstijl gestimuleerd. Athletics like never before!

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zo veel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation d.m.v. de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever. Samen met onze partners brengen wij jeugd in beweging op de meer dan 200 Cruyff Courts wereldwijd, op ruim 200 basisscholen met een Schoolplein14 en middels het ondersteunen van sportprojecten voor kinderen met een beperking. Zo brengen wij elke week ruim 100.000 kinderen in beweging.

Deel: ' Cruyff Foundation en EK Atletiek laten kinderen sporten '






Lees ook