Crytek GmbH kiest voor Level 3 voor de ondersteuning van de levering van hun websitecontent

Game-ontwikkelingsbedrijf kiest voor Level 3 voor CDN en High-Speed IP

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110302 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag medegedeeld dat het door Crytek GmbH, een van ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke ontwikkelingsstudio’s op het gebied van interactief entertainment, is gekozen voor het leveren van content delivery network (CDN)-diensten en high-speed IP (HSIP) ter ondersteuning van de behoeften van het bedrijf op het gebied van website-content.

“Onze missie bij Crytek is het maken van buitengewoon hoge kwalitatieve games en het leveren van ongeëvenaarde ervaring voor de gamer is voor die missie van fundamenteel belang,” aldus Faruk Yerli, managing director van Crytek. “We zijn van mening dat het ervaringsniveau zich moet uitstrekken tot onze websites en met de schaalbaarheid en de flexibiliteit van de dienstverlening die Level 3 biedt, zijn we daar beter toe in staat.”

Level 3’s HSIP en CDN-diensten ondersteunen Crytek’s netwerk van websites, inclusief de bedrijfssite en microsites van het bedrijf voor individuele games. De in Duitsland gevestigde gameslibrary van de studio bestaat momenteel uit een aantal zeer gewaardeerde titels, evenals het binnenkort te lanceren Crysis® 2 (www.mycrysis.com), de laatste toevoeging aan de first-person shooter (FPS) Crysis® serie die reeds meerdere prijzen gewonnen heeft.

Level 3’s contentleveringsoplossingen stellen gamingklanten zoals Crytek in staat om te kiezen voor de juiste mix van IP en CDN distributie, uniek aangepast aan hun specifieke behoeften. Deze flexibiliteit stelt hen in staat om gebruik te maken van Level 3 HSIP-connectiviteit voor de levering van dynamische gamegerelateerde content aan eindgebruikers terwijl ze tegelijkertijd Level 3’s CDN-platform op een hoger plan brengen de levering van de populairdere video, patches en andere missiekritieke rich media. Het vermogen om de contentlevering van zowel IP als CDN op het Level 3 platform is ervoor bestemd om klanten hogere en responsievere prestatieniveaus te bieden voor zowel dynamische als statische typen content.

“Wat Level 3 onderscheidt, is ons vermogen om klanten zoals Crytek te voorzien van meer dan alleen een enkel product of een enkele dienst,” aldus James Heard, president of European Markets bij Level 3. “We kunnen met hen werken om oplossingen op maat te maken die aan hun behoeften voldoen, wat die ook mogen zijn – of het nu gaat om hun betrouwbare high-speed Internet, een CDN die verkeerspieken aankan van flash crowds of zelfs colocatie- of opslagdiensten. We hebben een volledige portefeuille van diensten beschikbaar voor onze gamingklanten en we streven ernaar om met ons zakendoen zo efficiënt mogelijk te maken.”

Het Level 3 netwerk geniet het vertrouwen van de grootste namen in de entertainment- en de mediabranche voor het leveren van belangrijke events en cannot-fail traffic aan een wereldwijd publiek. De diensten van het bedrijf voor de gamingbranche zijn evenzeer bestemd voor het snel en betrouwbaar leveren van on-line content van topkwaliteit aan gamers wereldwijd, wat ontwikkelaars en uitgevers in staat stelt meer tijd te besteden aan het ontwerpen en ontwikkelen van de best mogelijke games en minder tijd aan het denken over hoe deze online kunnen worden geleverd. Ga voor meer informatie over Level 3’s Online Gaming Solutions naar www.level3.com/index.cfm?pageID=151.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde via een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Diensten van Level 3 worden geleverd door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Ga voor meer informatie naar: www.Level3.com.

Over Crytek GmbH

Crytek GmbH ("Crytek") behoort tot de meest vooraanstaande onafhankelijke ontwikkelingsstudio’s voor interactief entertainment. Het bedrijf is gevestigd in Frankfurt am Main (Duitsland) en heeft ook studio’s in Kiev (Oekraïne), Budapest (Hongarije), Sofia (Bulgarije), Seoul (Zuid Korea) en Nottingham (VK). Crytek houdt zich bezig met het maken van videogames van buitengewoon hoge kwaliteit voor consoles en PC’s van de volgende generatie, aangestuurd door hun eigen cutting-edge 3D-Game-Technology, CryENGINE®. Sinds de oprichting in 1999 heeft Crytek de meerdere prijzen winnende PC titels Far Cry®, Crysis® (beste PC Game van E3 2007 en Best Technology bij de 2008 Game Developers Choice Awards) en Crysis Warhead® (Best Graphics Technology bij IGN Best of 2008 Awards) gemaakt.

Crytek en Crysis zijn geregistreerde handelsmerken van Crytek GmbH in de VS, Duitsland en/of andere landen.

Forward-Looking Statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn zogenaamde ‘forward-looking statements’. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke gebeurtenissen aanzienlijk afwijken van wat uitdrukkelijk of stilzwijgend wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie, stagnatie in de ontwikkeling en uitbreiding van het internet als communicatiemedium en markt voor de distributie en consumptie van data en video, en verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven. Ander factoren zijn onder andere het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten of op peil te houden, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren, intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
E-mail
of
Investeerders:
Mark Stoutenberg, 720-888-2518

E-mail

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Crytek GmbH kiest Level 3 voor levering van hun websitecontent '


Lees ook