Internationaal Concours Valkenswaard


CSI Valkenswaard: Twee concoursen in drie weekenden

Jan Tops weet wat ruiters willen

Dat bestond er in Europa nog niet: twee volledig op zichzelf staande concoursen verdeeld over drie weekenden en dat allemaal op n plaats.

In Valkenswaard vindt er tijdens drie weekenden in augustus het "Horse Festival" (van 2 t/m 4 en van 9 t/m 11 augustus) en het " Internationaal Concours Valkenswaard", het traditionele CSI-concours (van 15 t/m 18 augustus) plaats. Ruitersport in zijn meest pure vorm. Voor actieve beoefenaars, fans en media.

Organisator Jan Tops, zelf in 1992 Olympisch kampioen in Barcelona, een internationaal ervaren ruiter en n van de succesvolste paardenhandelaren wereldwijd, weet wat zijn collega's en klanten willen: "We willen enkel dat de sport profiteert en dat alle ruiters, de paarden en onze sponsoren tevreden zijn"
Dat betekent in detail dat het team van Tops hoge eisen aan de eigen werkzaamheden stelt. De maatstaf is om gedurende drie weekenden wedstrijden onder de best mogelijke omstandigheden plaats te laten vinden. Goede arena's met uitstekende verhoudingen, optimaal grote stallen, de beste parcoursbouwers en een professionele organisatie. Daarom is het voor alle genteresseerden uit de gehele wereld de moeite waard om de reis naar Valkenswaard te ondernemen. Deelnemers en publiek moeten tot hun recht komen. Het evenement is tegelijkertijd volksfeest en een concours van wereldklasse ineen.

De filosofie vindt gehoor. Het International Concours Valkenswaard werd in haar korte bestaan door de ruiters tot het vierde outdoor-concours van de wereld gekozen. Dit feit schiep nieuwe behoeften. "Vanuit het buitenland vroeg men ons steeds weer, of we ook een concours voor amateurs zouden kunnen organiseren. We hebben nu eenmaal een zeer goede reputatie opgebouwd", zegt prof. Arno Gego, die samen met Jan Tops en de Mexicaan Alfonso Romo negen jaar geleden het Internationale Concours Valkenswaard ten doop heeft gehouden.

Deelnemers

Voor het Horse Festival Valkenswaard verwachten de organisatoren op de twee eerste weekenden van augustus ruim 70 ruiters uit 28 landen. Op een zand- en grasarena zullen vooral amateurs en ruiters die nog niet tot de wereldtop behoren hun 36 rubrieken verrijden. Voor de twee beste ruiters van iedere Grand Prix is er een soort "wildcard" die recht geeft op deelname aan het Internationaal Concours Valkenswaard van 15 tot en met 18 augustus. Daar zullen internationale deelnemers van wereldklasse waaronder de Europees kampioen Ludger Beerbaum, de wereldkampioen Rodrigo Pessoa en Rolf Gorn-Bengtsson die in Valkenswaard een thuiswedstrijd heeft in totaal 16 rubrieken kunnen verrijden.
In totaal is er 300.000,00 aan prijzengeld te winnen het laatste weekend.

Kort voor de wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez zullen in Valkenswaard nog de laatste kwalificaties voor enkele teams zoals Saoedi-Arabi plaatsvinden.
Aangezien er in drie weken vele verschillende parcoursen gereden moeten worden, hebben prof. Arno Gego en Jan Tops een aantal zeer goede parcoursbouwers gengageerd. Aan het hoofd Leopold Palacios, die in 2000 in Sydney verantwoordelijk was voor het olympische parcours, Christa Jung die in Valkenswaard al jaren parcoursen bouwt, Ferdinand Rosellen en Olaf Petersen junior.

Valkenswaard, 29 Juni 2002

Voor inlichtingen: CSI Valkenswaard Susanne Scheepers +31402068400

Deel: ' CSI Valkenswaard Twee concoursen in drie weekenden '
Lees ook