CSM

2002/10

CSM breidt met bakkerij-ingrediënten uit naar Portugal.

Diemen, 13 mei 2002. - CSM is voornemens zijn bakkerij-ingrediënten-activiteiten uit te breiden naar Portugal. CSM heeft overeenstemming bereikt met de Jeronimo Martins Group en Unilever over de overname van Promalte Arcady (bakkerij-mixen) in Lissabon en van Panduave (diepvries bakkerij producten) in Porto. Tevens zal CSM de bakkerijvet-activiteiten van FIMA in Lissabon overnemen. De overnameprijs bedraagt circa EUR 30 miljoen.

De over te nemen bedrijven realiseren een jaaromzet van circa EUR 28 miljoen. Ongeveer de helft van de omzet wordt gevormd door vriesdeegproducten, een groeiend segment waarin Panduave een leidende positie in Portugal heeft.

De overname is van strategisch belang voor CSM. CSM is 's werelds grootste specialist in ingrediënten en gemaksproducten voor bakkerijen. De business past zeer goed bij de activiteiten van CSM Bakery Supplies Europe. De uitbreiding naar Portugal is verder van belang voor het bedienen van het toenemend aantal Pan-Europese klanten.

Synergie zal vooralsnog bestaan uit betere productie-afstemming tussen de CSM-werkmaatschappijen in Spanje en Portugal, toenemende intercompany-leveringen en lagere overheadkosten. De Zuid-Europese werkmaatschappijen van CSM in Italië, Griekenland, Spanje, en Portugal zullen samenwerken op gebied van productontwikkeling en businessconcepten. De divisie ziet goede mogelijkheden deze business verder te laten groeien, met name in vriesdeegprodukten. De over te nemen activiteiten zullen voortgezet worden onder de naam BakeMark Portugal. Bij de betreffende bedrijven zijn circa 160 mensen werkzaam.

De koopprijs zal uit beschikbare kasmiddelen worden voldaan. De overname zal direct
- zij het bescheiden - bijdragen aan de winst per aandeel over het lopende boekjaar van CSM.

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatie manager CSM nv: tel. 020 5906320/ 06 53527622.

Achtergrondinformatie

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. Naast de productie van bakkerij-ingrediënten en -producten zijn zoetwaren, suiker en melkzuur de belangrijkste productgroepen. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van EUR 3,6 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 13.000 werknemers.

CSM Bakery Supplies Europe is actief in 16 Europese landen. De divisie concentreert zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment bakkerij-ingrediënten en -producten aan professionele bakkers en afbakkers. De Europese markt voor bakkerij-ingrediënten en business-to-business bakkerijproducten wordt geschat op EUR 8,5 miljard. Met een marktaandeel van 12% wordt CSM Bakery Supplies Europe gezien als marktleider in Europa, met nummer 1 posities in Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk.

Deel: ' CSM breidt met bakkerij-ingrediënten uit naar Portugal '
Lees ook