CSM

CSM herstructureert in Frankrijk

Diemen, 18 september 2001. -De CSM divisie Bakery Supplies Europe saneert in Frankrijk een deel van haar productie van normale diepvriesbaguettes ten gunste van verdere groei in bijzondere diepvries broodproducten en -banket.

Deze herstructurering betreft het Franse "Délices de la Tour'(DLT), dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van diepvries bakkerijproducten, zoals baguettes, bijzondere broodsoorten, croissants, beignets en brioches. DLT zet deze producten af naar supermarkt in-store bakkerijen, croissanteriën en het foodservice kanaal (hotels, restaurants en instellingen). DLT heeft vijf productievestigingen, in Le Mans-Neuville (2), Maubeuge (2) en Thoiry. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs-Le Pecq.

DLT verwacht met een vergroting van de productie van verschillende vriesdeegproducten met een hogere graad van gemak voor de afnemers haar marktpositie en winstgevendheid structureel te verbeteren. De herstructurering brengt voor EUR 6,5 miljoen extra investeringen met zich mee en zal leiden tot de sluiting van één van de vestigingen in Maubeuge eind 2002. Voor deze sluiting hoeven geen extra voorzieningen te worden getroffen. DLT verwacht de sanering te kunnen doorvoeren zonder gedwongen ontslagen. De betrokken werknemersorganisaties zijn van de herstructurering op de hoogte gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Moerer, communicatie manager (020) 5906320/06 53527622

Achtergrondinformatie

CSM Bakery Supplies Division Europe
Op 1 oktober 2000 nam CSM de Europese bakery supplies activiteiten over van Unilever. Daarmee werd ook het Franse "Délices de la Tour" (DLT) onderdeel van de CSM Bakery Supplies Division Europe. De winstgevendheid van DLT liet al langere tijd te wensen over. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de lage marges van de gangbare diepvriesbaguettes in het super/hypermarktkanaal.

De markt van gemaksproducten als geheel groeit echter wel en biedt goede mogelijkheden voor uitbreiding. Daarom zullen nieuwe lijnen worden geïnstalleerd voor de productie van gedeeltelijk afgebakken, bijzondere broodsoorten en voor voorgerezen banketproducten. Met name in de foodservice kanalen is er behoefte aan deze producten.

In Frankrijk zal de bewerking van de markt van croissanteriën, foodservice en ambachtelijke bakkerijen met deze producten geïntensiveerd worden. Daartoe is ook een aanpassing van de verkooporganisatie gepland. Ook de zusterbedrijven van DLT in Frankrijk, te weten BIAL/Frabep (Artisal) en Lachaise zullen daarbij een rol vervullen.

CSM nv
CSM is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. In de eerste helft van het boekjaar 2000/2001 behaalde CSM een netto-omzet van EUR 1,8 miljard. De nettowinst nam in het eerste halfjaar toe met 18,5% tot EUR 80 miljoen. 1999/2000 was het 23ste jaar van ononderbroken winstgroei. CSM's belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië en heeft circa 13.000 medewerkers.

Deel: ' CSM herstructureert in Frankrijk '
Lees ook