CSM

2002/12

CSM voert besprekingen met AVEBE over overname Glucona

Diemen, 5 Juni 2002 - CSM voert besprekingen met AVEBE over de overname van de gluconzuur-derivaten activiteiten van haar dochteronderneming Glucona. Glucona is wereldwijd actief met een productenpakket bestaande uit derivaten van gluconzuur, een organisch zuur dat via fermentatie wordt geproduceerd. De activiteiten genereren een omzet van circa EUR 30 miljoen.

Glucona heeft een sterke marktpositie in hoogwaardige gluconzuurderivaten en beschikt over productiefaciliteiten in Ter Apelkanaal en Janesville (Wisconsin, VS). De derivaten worden toegepast als calcium- en mineraalverrijker in voedingsmiddelen en in farmaceutische producten.
De mogelijke overname zou een belangrijke aanvulling betekenen op de productenportefeuille van CSM Biochemicals. Deze divisie is onder de naam PURAC als wereldmarktleider actief op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten. Melkzuur is eveneens een organisch zuur, dat via fermentatie wordt geproduceerd.

Partijen verwachten enkele maanden nodig te hebben om de besprekingen af te ronden.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatiemanager CSM nv: tel. 020 5906320/06 53527622.

Achtergrondinformatie

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van EUR 3,6 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 13.000 werknemers.
CSM Biochemicals, in de markt actief onder de naam PURAC, heeft een jaaromzet van circa EUR 230 miljoen. PURAC is wereldmarktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten. PURAC produceert natuurlijk melkzuur op biochemische wijze via fermentatie. Productie vindt plaats op vier locaties gevestigd in respectievelijk Nederland, Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten. Melkzuur en melkzuurderivaten kennen een uitgebreid scala aan toepassingen.

AVEBE b.a. speelt wereldwijd een hoofdrol in de verkoop, marketing, productie en ontwikkeling van zetmeel en zetmeelproducten in voeding, diervoeding, papier en industriële specialiteiten. AVEBE telt wereldwijd 2900 medewerkers, heeft een omzet van meer dan EUR 800 miljoen, en is actief in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Deel: ' CSM voert besprekingen met AVEBE over overname Glucona '
Lees ook