P E R S B E R I C H T

`s-Hertogenbosch, 21 december 1999

CSS breidt uit met nieuwe activiteit in België door

overname Telco Consultants N.V. en Innotechnics N.V.

Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS), aanbieder van ICT-totaaloplossingen, maakt hierbij de overname bekend van alle aandelen van Telco Consultants N.V. en Innotechnics N.V. Telco Consultants, gevestigd te Brussel, is gespecialiseerd in het detacheren van ICT Professionals bij bedrijven in onder meer het Midden- en Kleinbedrijf, grote bedrijven, lokale en centrale overheid en multinationals. Bij Telco Consultants werken 156 professionals. Voor 1999 wordt een winstgevende omzet verwacht van circa NLG 27 miljoen. Innotechnics, gevestigd te Mechelen, is volledig toegespitst op de SAP-markt. De onderneming heeft 12 medewerkers in dienst. Naar verwachting zal de omzet in 1999 circa NLG 2 miljoen bedragen. De onderneming is winstgevend. Beide acquisities zullen een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van CSS in 2000.

De overnames worden deels gefinancierd door de opbrengst van de laatste emissie van 19 november 1999. Daarnaast worden 125.000 nieuwe aandelen CSS uitgegeven, die onderhands zullen worden geplaatst bij de huidige aandeelhouders en waarop een lock-up regeling van toepassing is.

De overname van Telco Consultants en Innotechnics past in de strategie van CSS om, als aanbieder van ICT-totaaloplosingen, ook actief te zijn met haar dienstenportfolio op de Belgische markt. In België worden de activiteiten op het gebied van Systeem integratie al aangeboden. Het dienstenpakket van Professional Resources ontbrak echter nog in het bestaande dienstenpakket. Met de overname van Telco Consultants haalt CSS een specialist in huis die op de toenemende vraag naar deze diensten inspeelt en een voor de klant passende oplossing aandraagt. Tevens versterkt CSS, met de overname van Innotechnics, haar marktpositie op het gebied van SAP in België.

Profiel Telco Consultants N.V.

Telco Consultants N.V. is een Belgisch bedrijf met hoofdvestiging in Zaventem. De onderneming biedt haar klanten, via partners zoals software houses, software engineers en hardware engineers, een ruim pakket van diensten aan. Daartoe behoren onder meer consultancy, definitiestudie, behoeftenanalyse, systeembeheer, netwerkbeheer, functioneel ontwerp, technisch ontwerp alsook programmeren en implementatie voor de gebruikers. Drievierde van het personeelsbestand bestaat uit software engineers. Door gebruik te maken van Telco Consultants zal CSS België nog beter in staat zijn om de one-stop solution partner voor haar klanten te zijn.

Profiel Innotechnics N.V.

Innotechnics N.V. is een Belgisch bedrijf met hoofdvestiging in Mechelen en is volledig toegespitst op de SAP-markt. De klanten van Innotechnics, die variëren van kleine en middelgrote ondernemingen tot multinationals, bevinden zich vooral in de industriële sector en het segment nutsbedrijven. Het bedrijf is wat activiteiten betreft een goede aanvulling op de activiteiten van CSS België, die de SAP-diensten nog niet aan haar klanten aanbiedt.

De nieuwe acquisities passen volledig in de expansiestrategie van CSS in België, waarmee CSS een toppositie op de Belgische markt verkrijgt. Daarnaast dragen deze bedrijven bij aan verbreding van kennisgebieden en diensten die aansluiten bij de strategie van CSS in Nederland, zodat bestaande klanten met grens-overschrijdende dienstenbehoeften ondersteund kunnen worden.

Deze twee overnames volgen op de intentieverklaring voor overname van de LACIS Groep, die CSS aankondigde op 8 december 1999. LACIS, met vestigingen in Utrecht en Brussel, is gespecialiseerd in voice- en data-integratie en levert totaaloplossingen voor bedrijfsleven, overheid, non-profitinstellingen en financiële dienstverleners. Tevens heeft CSS middels deze overname een strategische samenwerking met Lucent Technologies en Siemens. Hierdoor is CSS in staat om op korte termijn de snelle ontwikkelingen op het gebied van voice- en data-integratie te vertalen in oplossingen bij haar klanten in Nederland en België.

Profiel CSS

CSS is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van ICT-oplossingen voor klanten in de Benelux. De onderneming richt zich op het integraal ontwerpen, ondersteunen en beheren van ICT-netwerken van met name kleine en middelgrote organisaties. Daarvoor levert en ondersteunt CSS een uitgebreid assortiment aan diensten en producten van marktleiders als Microsoft, Novell, SAP, Exact, MTMS, Oracle, Compaq, IBM, Hewlett Packard, Cisco, Citrix, etc. De regionale aanwezigheid, met inmiddels 22 vestigingen in de Benelux, zorgt voor een leidende marktpositie bij kleine en middelgrote organisaties en een goede aanvullende positie bij grote nationale en internationale organisaties. Het overgrote deel van de consultants en engineers van CSS houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van netwerken. Deze activiteiten kennen een sterke groei, met name door nieuwe ontwikkelingen in Internet en datacommunicatie.

Over de eerste helft van 1999 boekte CSS een nettowinst van NLG 12,9 miljoen (EUR 5,9 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 310 miljoen (EUR 141 miljoen). Momenteel zijn er in totaal ruim 1500 personen werkzaam. CSS is sinds 20 december 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges.

/ / / / / / / /

Voor nadere informatie:

Jan Vlasveld, Directievoorzitter, Computer Services Solutions Holding N.V., telefoon: 073-6441900

Deel: ' CSS neemt Telco Consultants over '
Lees ook